Gemeente Amerongen


Knooppunt vrijwilligerswerk
In de gemeente Amerongen zijn veel vrijwilligers actief. Ze verrichten belangrijk werk op allerlei gebied. Je ziet ze overal: bij cultureel werk, jongerenwerk, ouderen en gehandicapten, sportclubs, kerkelijk werk etcetera. Toch zijn er altijd nog instellingen en organisaties die vrijwilligers zoeken.

Heeft u tijd over?
En bent u op zoek naar passende activiteiten om uw vrije tijd zinvol te besteden? Als vrijwilliger kunt u kiezen welke vaardigheden en talenten u wilt inzetten. Het werk kan naast of in plaats van betaald werk verricht worden.Vrijwilligerswerk kan ook een opstap zijn om ervaring op te doen of om na een periode van ziekte of werkloosheid weer ritme in uw dagelijks leven te krijgen. En natuurlijk biedt het werk de mogelijkheid om leuke nieuwe contacten op te doen.

Bemiddeling
Het knooppunt brengt vraag en aanbod bij elkaar.Vraag eens bij ons welke vacatures er zijn. Wij staan u graag met raad en daad terzijde.

Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger?
Indien u vrijwilligerswerk wilt doen kunt u zich bij ons aanmelden. U wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek waarin u uw belangstelling en kwaliteiten aan kunt geven. Samen met u bekijken we het aanbod om te bezien of er iets voor u bij is. Is er niets bij? Als u dat wilt noteren wij uw gegevens en wensen in ons databestand en proberen wij alsnog passend vrijwilligerwerk voor u te vinden.

Bent u alleen tijdelijk beschikbaar?
Het knooppunt bemiddelt ook in korte afgebakende klussen. Te denken valt aan organisatorische klussen(bijvoorbeeld activiteiten organiseren) of aan uitvoerende klussen (bijvoorbeeld tuinonderhoud of het begeleiden van uitstapjes).

Zoekt u vrijwilligers?
Ook als u vrijwilligers zoekt kunt u terecht bij het knooppunt. Het knooppunt is u graag behulpzaam bij uw zoektocht naar vrijwilligers.

Informatie over vrijwilligerswerk en scholing
Bij het knooppunt kunt u ook terecht voor informatie over passende scholing of voor informatie over vrijwilligerswerk in het algemeen.

Waar kunt u ons vinden?
Knooppunt Vrijwilligerswerk Amerongen.
Dorpshuis de Waaier
Dorpshuisplein 3
Geopend op maandag- en woensdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur. Telefonisch bereikbaar tijdens werkdagen op nummer 0343 452749. (als er niemand aanwezig is kunt u het antwoordapparaat inspreken).