Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


11 mei 2005


Silvolde - Doorrijden na aanrijding


De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding die dinsdagmiddag rond 13.50 uur plaatsvond op de Oude Dinxperloseweg. Rond dit tijdstip stak een 69 jarige man uit Terborg lopend met de fiets aan de hand de weg over. Uit de richting van Silvolde kwam met hoge snelheid een rode auto aanrijden. Deze raakte in het voorbijrijden de fiets van de Terborgenaar en reed verder. Gelukkig bleef de man ongedeerd.
De politie is op zoek naar de bestuurder van de auto en/of getuigen die de aanrijding gezien hebben. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.


Doetinchem - Bestuurder botst tegen boom


Een 29 jarige automobilist uit Halle is vanmorgen vroeg rond 04.15 uur tegen een boom gebotst. De Hallenaar reed over de Varsseveldseweg vanaf Doetinchem. Door onbekende oorzaak botste hij tegen een boom. Hij werd met onbekend letstel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Bleek dat de man had gedronken. Het rijbewijs werd ingevorderd en in het ziekenhuis werd bloed afgenomen voor een bloedproef.


Zelhem - Inbraak in pand


In een bedrijfspand aan de Halseweg werd in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Om binnen te komen werd een raam geforceerd. Binnen werden diverse ruimtes doorzocht. Weggenomen werden onder andere een onbekend geldbedrag, een videocamera met toebehoren en een digitale fotocamera. De videocamera met oplader en bandjes zijn dinsdagavond gevonden door een passant nabij het voetbalveld aan de Pluimersdijk. De politie is een onderzoek gestart.


Winterswijk - Inbraak in supermarkt


In een supermarkt aan de Wooldstraat werd afgelopen nacht ingebroken. Men wist binnen te komen door een ruit te vernielen. Weggenomen werd een onbekende hoeveelheid rookwaar, batterijen, scheermesjes, luchtverfrissers en snoepgoed. De inbraak is waarschijnlijk gebeurd tussen 03.45 en 04.00 uur. De politie heeft de inbraak in onderzoek.


Doetinchem - Fietser raakt gewond


Een 60 jarige fietser uit Ulft raakte dinsdagmorgen gewond na een aanrijding. De man fietste rond 11.55 uur over het fietspad aan de Dr. Huber Noodtstraat vanaf de Slingelaan. Op de kruising met de Dr. Bardetplaats lette hij even niet op het fietste tegen de auto van een 25 jarige Doetinchemmer. De Ulftenaar werd met klachten aan zijn schouder per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Doetinchem - Winkeldiefstal


Een 16 jarig meisje uit de gemeente Oude IJsselstreek werd dinsdagmorgen betrapt in een winkel aan de Hamburgerstraat. Zij had diverse goederen, zoals kleding, toiletartikelen en make-up ter waarde van ruim 300 euro in haar tas gestopt zonder deze spullen af te rekenen. Dit werd gezien door winkelpersoneel. Zij werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij wordt doorverwezen naar een preventieproject.


Winterswijk - Niet onwel, wel dronken


Agenten hebben dinsdagavond een 34 jarige inwoner uit Waddinxveen ter ontnuchtering ingesloten op het politiebureau. Even voor 19.00 uur kwam er een alarmerend telefoontje van een restauranthouder aan de Spoorstraat. Hij had een man in zijn zaak en het leek of hij onwel was geworden. Hij maakte een snurkend geluid en was niet aanspreekbaar. Omdat men het niet vertrouwde had hij de politie en ambulance gewaarschuwd. Door ambulance-personeel werd geconstateerd dat de man te diep in het glaasje had gekeken. Na ontnuchtering kon hij zijn reis vervolgen.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --