Politie Twente

Persberichten Politie Twente 11 mei 2005

Auto gestolen

Eigenaar doet aangifte van diefstal van een Ford Falcon Squire

Enschede

Dinsdagmorgen 10 mei werd aan de Rutbeekweg in Enschede een witte Ford, type Falcon Squire, gestolen. De auto is een oldtimer, heeft een bruine balk aan de zijkant en is voorzien van het kenteken AE-82-09. De eigenaar, een 45-jarige man uit Enschede, deed aangifte. (05-057122)

Gestolen auto terecht

Aangetroffen auto blijkt gestolen te zijn

Hengelo, Enschede

Dinsdag 10 mei werd aan de Siemensstraat in Enschede een rode Volkswagen Golf met kenteken FD-BT-86 aangetroffen. De auto bleek op maandag 2 mei aan de Geerdinksweg in Hengelo te zijn gestolen. De eigenaar, een 25-jarige vrouw uit Enschede, deed hiervan aangifte. (05-054203, 057154)

Overval

Dader maakt geld buit bij overval op tankstation

Almelo

Dinsdag 10 mei omstreeks 17.15 uur stapte een nog onbekende man de shop van een tankstation aan de Henriette Roland Holstlaan in Almelo binnen. Hij bedreigde de medewerkster, een 22-jarige vrouw uit Almelo, met een mes en ging er met een nog onbekend geldbedrag vandoor. De dader is weggelopen in de richting van de Rembrandtlaan. Het gaat om een man van 30-35 jaar en 1.65 á 1.70 meter lang. Hij droeg een zwarte stoffen jas met capuchon, een blauwe spijkerbroek en zwarte schoenen. Eventuele getuigen worden verzocht met de politie contact op te nemen via het nummer 0900-8844. (05-057333)

Aanhouding na bedreiging en vernieling

Jongen bedreigt zijn ex-vriendin met een mes en steekt de band van haar fiets lek

Enschede

Dinsdagmiddag 10 mei fietste een 16-jarig meisje uit Enschede met een vriendin over de Deurningerstraat in Enschede. Haar ex-vriend, een 16-jarige Enschedeër, fietste hen tegemoet. Hij fietste op beide meisjes in, die hierdoor ten val kwamen. Vervolgens bedreigde hij zijn ex-vriendin met een mes en stak de band van haar fiets lek. Inmiddels verzochten diverse voorbijgangers de 16-jarige jongen ermee op te houden en ook arriveerden twee stadswachten, die de verdachte in bedwang hielden. Politieagenten hielden de verdachte even later aan. De 16-jarige jongen is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Het 16-jarige meisje deed inmiddels aangifte. (05-057191)

Hennepkwekerij ontmanteld

750 hennepplanten en apparatuur werden in beslag genomen

Enschede

Dinsdagmorgen 10 mei werd in een onbewoond pand aan de Schietbaanweg in Enschede een professionele hennepplantage aangetroffen. 750 planten en apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de plantage. (05-057011)

Verdachte aangehouden

Aangehouden winkeldief blijkt tevens verdacht te worden van een woninginbraak

Enschede

Dinsdagmorgen 10 mei werd om 10.15 uur gemeld dat personeel van een winkel aan De Klomp in Enschede een man hadden aangehouden, die even daarvoor in een paskamer bezig was met het verwijderen van alarmlabels van kledingstukken. De politie hield de verdachte, een 41-jarige man uit Enschede, aan. Bij fouillering werd bij de man een hamer aangetroffen. Nader onderzoek wees uit dat de 41-jarige verdachte voldoet aan het signalement van een man, die eerder die morgen geprobeerd had in een woning aan de Brinkstraat in Enschede in te breken. De bewoner had die morgen rond 08.00 uur lawaai gehoord en toen hij de voordeur opende, stond een man gebukt voor de deur. De man sprong op de fiets en ging er vandoor, waarna de bewoner zag dat een ruit naast de voordeur vernield was. De 41-jarige verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-057059)

Woningbrand

Brandweer blust brand in studentenhuis

Enschede

Dinsdag 10 mei werd rond 17.30 uur een brand gemeld in een woning aan de Taludstraat in Enschede. Het bleek te gaan om een studentenhuis, de bewoners waren reeds uit de woning. Eén van hen had gezien dat er rook uit een kamertje op de begane grond kwam en had de brandweer gebeld. De brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat de woning geheel uitbrandde. De brand is vermoedelijk door kortsluiting ontstaan. Een naastgelegen woning liep flinke rook- en waterschade op. (05-057339)

Verkeerscontroles

De politie hield op diverse locaties verkeerscontroles in het kader van de verkeersveiligheid

Daarlerveen, Hengelo

Daarlerveen

Dinsdag 10 mei werd van 14.30 tot 16.30 uur een bromfiets- en gordelcontrole gehouden aan de Brugstraat in Daarlerveen. Van de 12 gecontroleerde bromfietsen bleken er vijf een te hoge constructiesnelheid te hebben. Verder werden tijdens de controle twee automobilisten bekeurd voor het niet plaatsen van kinderen in de daarvoor bestemde kinderzitjes en één automobilist voor het niet dragen van een gordel. (05-057290)

Hengelo

Van 07.45 tot 09.00 uur werden 23 bromfietsen gecontroleerd aan de Woolderesweg. 11 bromfietsen bleken opgevoerd. Hoogst gemeten constructiesnelheid was 1.6 Kw terwijl maximaal 0.5 Kw is toegestaan. Verder werd bekeurd voor het niet verzekerd zijn (1x) en gladde banden (2x).

Van 10.00 tot 12.00 werden 10 bromfietsen gecontroleerd aan de Kuipersdijk. Hierbij werden 7 processen-verbaal opgemaakt voor diverse feiten: kinband helm niet bevestigd (1x), het niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat (1x) en te hoge constructiesnelheid (4x).

Van 10.00 tot 12.00 en van 13.45 tot 15.30 uur werd een algemene verkeerscontrole gehouden aan de Vosboerweg in Hengelo. In totaal werden 15 processen-verbaal opgemaakt voor diverse feiten: niet verzekerd zijn van een personenauto (1x), niet in het bezit van een rijbewijs (1x), rijbewijs verlopen (1x) en niet dragen van een gordel (12x).

Openlijke geweldpleging

Politie houdt twee verdachten aan na mishandeling op school

Vroomshoop

Dinsdag 10 mei werd omstreeks 12.45 uur melding gedaan van openlijke geweldpleging op een school aan de Linderflier in Vroomshoop. Een 16-jarig meisje uit Vroomshoop had onlangs een woordenwisseling gehad met een 17-jarig plaatsgenootje. Beiden zitten bij elkaar op school. Na deze woordenwisseling had de 17-jarige een ander 16-jarig meisje uit Vroomshoop, die eveneens op dezelfde school zit, benaderd en haar over de ruzie met de 16-jarige verteld. Dinsdagmiddag escaleerde de zaak toen de 16-jarige het andere 16-jarige meisje op school schopte en sloeg. Door personeel van de school werden beide meisjes gescheiden. Politieagenten hielden de 16-jarige verdachte aan. Nader onderzoek wees uit dat het 17-jarige meisje haar 16-jarige vriendin tot de mishandeling had aangezet, waarna ook de 17-jarige werd aangehouden. Het 16-jarige slachtoffer ging voor behandeling naar de huisarts en werd doorverwezen naar het ziekenhuis. Zij blijkt meerdere kneuzingen in haar gezicht te hebben opgelopen. Het 17-jarige meisje is na verhoor heengezonden. De 16-jarige verdachte bleek reeds eerder in verband met geweld met de politie in aanraking te zijn geweest. Zij is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-057186)

Verdachte aangehouden

Verdachte aangehouden nadat hij na onenigheid met een kamergenoot een mes in diens richting had gegooid

Hengelo

Dinsdagmiddag 10 mei kwam omstreeks 14.50 uur een melding binnen van onenigheid op de Elisabethstraat in Hengelo. Op genoemde locatie bleek het volgende gebeurd te zijn. Twee kamergenoten, mannen van 41 en 55 jaar, kregen in de woning onenigheid over een fiets die vermoedelijk door de 41-jarige man gestolen is. De 55-jarige man zei de politie te willen bellen waarop de 41-jarige hem bedreigde. Er ontstond een vechtpartij waarna de 55-jarige naar buiten vluchtte. De 41-jarige ging hem achterna met een mes en wierp het mes op een gegeven moment in de richting van de 55-jarige, die echter niet geraakt werd. De politie hield de 41-jarige verdachte aan en nam het mes in beslag. De gestolen fiets werd in de berging aangetroffen. De fiets bleek op donderdag 31 maart aan het Stationsplein in Hengelo gestolen te zijn. De politie nam de fiets in beslag. De 41-jarige verdachte is een veelpleger. Hij is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-057227)

Man valt ondernemers lastig

Twee verdachten aangehouden

Enschede

Op maandag 10 mei werd omstreeks 10.00 uur gemeld dat er een vervelende man was op het Stationsplein in Enschede die zojuist medewerkers van een bedrijf aldaar had lastig gevallen. Aan de hand van het opgegeven signalement trof de politie de bedoelde persoon in gezelschap van een tweede man op het Stationsplein aan. De politie sprak deze persoon, een 21-jarige Enschedeër aan op zijn gedrag en vroeg hem naar zijn identiteit. Tijdens het noteren van de gegevens begond de 21-jarige tegen de agenten te schreeuwen en hen uit te schelden. De politie hield daarop de 21-jarige aan, die zich hevig tegen zijn aanhouding verzette. Zijn metgezel, een 40-jarige Enschedeër bemoeide zich met de aanhouding. Ondanks waarschuwingen bleef de 40-jarige zich met de aanhouding bemoeien waarop hij eveneens werd aangehouden. Beide verdachten konden na verhoor met een dagvaarding het bureau weer verlaten. (05-057027)

Oplichting

Verdachte aangehouden

Enschede

Op maandag 10 mei omstreeks 14.00 uur meldde personeel van een winkel aan de Noord Esmarkerrondweg in Enschede dat een klant probeerde de boel op te lichten. Er was kort daarvoor een 23-jarige Enschedeër het pand met lege handen binnen gekomen. Na enige tijd scharrelen in de winkel kwam de 23-jarige met een emmer verf bij de kassa en wilde daarvoor geld terug. Het personeel hield de man op tot de komst van de politie. Op camerabeelden was duidelijk te zien dat de verdachte met lege handen het pand binnen was gegaan. De politie hield de 23-jarige aan wegens oplichting. De verdachte betreft een stelselmatige dader en is na overleg met justitie in verzekering gesteld om te worden voorgeleid. De verdachte is opgesloten. (05-057222)

Winkeldiefstal

Verdachte ontkomen

Enschede

Op maandag 10 mei vond omstreeks 14.45 uur een diefstal plaats in een winkel aan de Klanderij in Enschede. Een medewerkster had een klant gevraagd om in haar tas te mogen kijken. De klant, een vrouw, had dit geweigerd en was daarop de winkel uitgerend. De winkelbediende volgde de vrouw, die een andere winkel was binnen gegaan. Nogmaals werd gevraagd in de tas te mogen kijken, waarop de klant de tas naar de voeten van de winkelbediende gooide. Deze laatste trof in de tas twee gestolen shirtjes aan. De tas bleek geprepareerd te zijn. De klant ging er daarna hard lopend vandoor. Het signalement luidt: ongeveer 16 jaar oud, donkere huidskleur, zwart haar in vlechtjes, stevig gebouwd. Ze was gekleed in een kort zwart jasje, spijkerbroek met witte riem en ze droeg een zwart baseballcap. (05-057190)

Winkeldiefstal

Verdachte aangehouden

Enschede

Op maandag 10 mei vond omstreeks 12.00 uur een winkeldiefstal plaats aan de van Loenshof in Enschede. Personeel van de winkel had een 34-jarige Enschedeër betrapt op het wegnemen van een flesje bier. De politie hield de verdachte aan. Daarna bleek dat de verdachte ook nog goederen bij zich had van diefstal van een winkel aan de Lipperkerkstraat in Enschede. De verdachte is na overleg met justitie in verzekering gesteld om te worden voorgeleid. De verdachte is daarna opgesloten. Tevens kreeg de verdachte een pandverbod uitgereikt van de winkel aan de van Loenshof. (05-057117)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --