Politie Amsterdam-Amstelland

Overvallers vast dankzij alerte getuige
11-5-2005. Dinsdagavond rond zeven uur 's avonds meldde iemand de politie dat hij een aantal personen had gezien die zich verdacht ophielden bij een geldautomaat van een bank op de Apollolaan. Agenten in burger ontdekten inderdaad een groep jonge mannen. Tankstation overvallen Callandlaan
11-5-2005. Dinsdagavond even na zeven uur werd een tankstation aan de Pieter Callandlaan overvallen door een gemaskerde man met een vuurwapen. In de zaak was één klant aanwezig. Er vielen geen gewonden.
De man ging er vandoor op een rood-witte scooter, bestuurd door een handlanger. Ze vluchtten richting de Tourniairiestraat. Een verdachte die later in de omgeving van het Sierplein werd aangehouden, bleek niets met de zaak te maken hebben.
Verwarde man springt van 6 hoog naar beneden
11-5-2005. Dinsdagavond rond vijf over zeven is een 43-jarige verwarde man in Osdorp van zes hoog naar beneden gesprongen. Even daarvoor waren politiemensen bij de woning gearriveerd na een telefoontje. Een familielid van de man was in de woning aanwezig en vertelde dat de man wilde springen. De politiemensen probeerden dit te voorkomen en er ontstond een worsteling. De man wist zich los te rukken en sprong over de reling. Hij kwam op een garagedak terecht. Zwaargewond werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis. De rijksrecherche heeft deze zaak in behandeling.
Softdrugstransporteur ontmaskerd na ruzie

11-5-2005. Dinsdagmiddag rond het middaguur vond een verkeerstwist plaats op de A10 West. Twee bestuurders die zich ergerden aan elkaars rijgedrag dwongen elkaar tot stoppen, waarna een van hen de ander mishandelde en vernielingen pleegde.