Ministerie van Justitie

Persbericht

Benoeming E.P.J. Heijdelberg tot voorzitter Directieraad PBC/FPD 11 mei 2005

De heer drs E.P.J. Heijdelberg (1953) is benoemd tot voorzitter van de Directieraad van het Pieter Baan Centrum/Forensisch Psychiatrische Dienst (PBC/FPD). Het betreft een nieuwe gecombineerde functie. De heer Heijdelberg is de opvolger van de heer drs M.A. Polak, momenteel interim-directeur van het PBC en de heer V. Sasburg, momenteel hoofd van de FPD. De benoeming van Heijdelberg gaat in op 1 juli.

Heijdelberg is sinds 1997 directeur van Interaction in Health bv, een uitvoeringsorganisatie in de internationale gezondheidszorg. Hij was als managing director onder meer eindverantwoordelijk voor de uitvoering van meerjarige projecten in Centraal Europa, Afghanistan en Afrika. Daarnaast was hij mede oprichter en directeur van de maatschap Public Health Consultants. Daarvoor was hij onder meer verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam als adviseur en stafdocent Maatschappelijke Gezondheidszorg.

Recentelijk was de heer Heijdelberg verantwoordelijk voor ondersteuning van een aantal fusies en veranderingstrajecten in de geestelijke gezondheidszorg, welzijnswerk, verpleeghuiszorg en openbare gezondheidszorg. Onder meer als (interim) voorzitter van directieraden en projectorganisaties. Als voorzitter van conferenties en werkgroepen was hij betrokken bij het tot stand brengen van regionale samenwerking, innovatie van werkmethoden, en beleid in de openbare gezondheidszorg.

De heer Heijdelberg behaalde zijn Masters in (internationale) beleidswetenschappen aan de School of Policy Studies, University of Bristol, en studeerde sociale wetenschappen en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam.