Gemeente Bernheze


Actie Koop een ton verlengd wegens grote belangstelling

Laatste kans tot 19 mei 2005

Koop een ton en help mensen aan schoon water!
Bestel nu!
Regenton van 210 liter voor 26,50
(Inclusief kraantje en 5,- voor waterprojecten in ontwikkelingslanden)

Ook u kunt nog meedoen
Er is heel veel belangstelling voor het plaatsen van een regenton in de tuin. Ook u kunt nog hieraan meedoen. U kunt een regenton bestellen door overmaking van 26,50 op rekeningnummer 509392725 ten name van Regionaal Milieubedrijf in Cuijk, o.v.v. Regenton en uw volledige adres. Het bedrag dient uiterlijk 19 mei 2005

op bovengenoemde rekening overgemaakt te zijn.

Afhalen tonnen
U kunt uw ton van 20 tot en met 24 juni 2005 in uw gemeente afhalen. Hiervoor ontvangt u minimaal een week van te voren een afhaalbewijs, waarop de uitgiftelocatie staat vermeld.

Regenton terugverdienen
U kunt 21,50 terugverdienen als u het overtollige regenwater in uw tuin laat infiltreren. Schoon regenwater dat in de bodem zakt, vult het grondwater aan en gaat daarmee verdroging tegen. Dit bespaart drinkwater. Meer informatie over dit zogeheten afkoppelen ontvangt u als u uw regenton afhaalt. U moet wel tenminste 20 m2 dakoppervlak afkoppelen.

Wie organiseren deze actie?
De gemeenten Bernheze, Cuijk, Landerd, Lith, Mill c.a., Oss, Sint Anthonis en Veghel organiseren deze actie samen met het Regionaal Milieubedrijf en Waterschap Aa en Maas. Het initiatief is van het COS Oost Brabant, centrum voor internationale samenwerking.