Ingezonden persbericht


Nieuw van McAfee - Centraal beveiligingsbeheer voor Macintosh computers

Update voor efficiënt en kosteneffectief beheer van met Virex beveiligde clients

Amsterdam, 11 mei 2005 -- McAfee, Inc. (NYSE: MFE), wereldleider op het gebied van Intrusion Prevention en Risk Management solutions, maakt vandaag de introductie bekend van McAfee(R) Virex(R) 7.6 for Macintosh(R), een nieuwe versie van Virex die grote en kleine ondernemingen nu ook mogelijkheden biedt voor centraal beheer van alle virusbeveiligde Macintosh computers met het OS X besturingssysteem. De nieuwe versie is voorzien van een 'agent' die direct communiceert met McAfee ePolicy Orchestrator(R) (ePO(TM)) en op die manier een gecentraliseerde vorm van beleidsconfiguratie voor systeembeveiliging mogelijk maakt. Daarnaast zijn er uitgebreide rapportagefuncties, die alle informatie leveren die nodig is voor efficiënt en kosteneffectief beheer van de met Virex beveiligde cliëntcomputers.

McAfee Virex biedt real-time bescherming tegen virussen, wormen, Trojaanse Paarden en alle andere typen kwaadwillende code. Beheer en bewaking van McAfee Virex gebeurt met behulp van McAfee ePO, een eenvoudig te gebruiken, in de praktijk bewezen systeem voor gecentraliseerd beheer dat speciaal is ontworpen voor de uiteenlopende behoeften van ondernemingen uit het midden- en kleinbedrijf en grote, samengestelde concerns. McAfee ePO geeft de systeembeheerder de transparantie en controle die nodig zijn voor doelmatige configuratie van het systeembeveiligingsbeleid, evaluatie van de veiligheidsstatus en compleet overzicht op basis van rapporten die volledig zijn in te richten al naar gelang de behoeften van het moment.

"In een groot aantal organisaties is sprake van een gemengde IT-omgeving, waarin ook Macintosh computers zijn opgenomen, en McAfee ziet het als een belangrijke taak ook in deze heterogene systeemomgevingen een gedegen niveau van beveiliging mogelijk te maken," zegt Steve Crutchfield, director product marketing bij McAfee. "Met de nieuwe ePO-agent die nu onderdeel uitmaakt van McAfee Virex 7.6, kunnen alle binnen een onderneming gebruikte beveiligingssystemen van McAfee via één centrale interface worden beheerd. Dat scheelt niet alleen tijd en geld, het zorgt er ook voor dat een uniform en consistent beleid van beveiliging kan worden doorgevoerd voor alle computers die in de organisatie aanwezig zijn."

McAfee Virex maakt gebruik van de meermaals onderscheiden McAfee scan-engine voor complete, pro-actieve anti-virusbeveiliging op Macintosh-systemen. Het programma blokkeert elk type virus en iedere vorm van kwaadwillende code, inclusief verborgen gevaren die "begraven" kunnen zitten in ZIP-bestanden en andere typen gecomprimeerde bestanden. McAfee Virex 7.6 is voorzien van diverse geavanceerde beveiligingsmechanismen, waaronder real-time "active" scanning, automatische controle van alle actieve schijfstations en mogelijkheden voor planning van tussentijdse scans naast automatische actualisering van de virusdefinitebestanden. Bovendien werkt McAfee Virex met een techniek die bekend staat als "generieke detectie", wat wil zeggen dat op basis van één virusdefinitie talrijke varianten van dezelfde familie van virussen worden opgespoord en opgeruimd. Een uiterst bruikbare en nuttige methodiek, zeker vandaag de dag, nu effectief gebleken virussen vaak worden gevolgd door een hele reeks varianten.

Beschikbaarheid
McAfee Virex is met onmiddellijke ingang te verkrijgen via McAfee en de channel partners van McAfee. Meer informatie vindt u op .

Over McAfee, Inc.
McAfee, Inc., met hoofdkantoor in Santa Clara, California (V.S.) is wereldleider op het gebied van Intrusion Prevention en Risk Management solutions. McAfee biedt innovatieve en bewezen solutions en services die systemen en netwerken wereldwijd beschermen. Met McAfee's ongeëvenaarde expertise op beveiligingsgebied kunnen particuliere klanten, ondernemingen, (semi)overheidsinstellingen en service providers aanvallen blokkeren, verstoringen vermijden en hun beveiligingsstatus voortdurend bewaken en verbeteren. Meer informatie vindt u op www.mcafee.com