Ingezonden persbericht


KLM Open informeert geïnteresseerden met Unisys-oplossing

Unisys sponsor en scoring-partner van KLM Open-golftoernooi

SCHIPHOL-RIJK, 11 mei 2005 - Unisys is sponsor en Official Scoring-Partner van het KLM Open-golftoernooi dat van 9 tot en met 12 juni 2005 plaatsvindt in Hilversum. De KLM Open maakt gebruik van de Unisys Golf Scoring & Information Solution. Bezoekers, radio- en televisieomroepen en internetsites krijgen via deze oplossing informatie over het toernooi en de spelers. De oplossing wordt ingezet tijdens alle toernooien van de European Tour.

De Unisys Golf Scoring & Information Solution is een snel en betrouwbaar systeem om gegevens te verzamelen en te verspreiden. Scores en andere relevante gegevens worden op de baan direct ingevoerd in draadloze handheld-computers of via radiocontact doorgegeven aan de centrale scoringpost. Al deze gegevens worden vervolgens naar een centrale computer doorgestuurd, die ze beschikbaar stelt voor toernooibezoekers, radio, televisie en internet.

Unisys verzorgt al sinds 1980 de score-service van de belangrijkste Europese PGA-golftoernooien. In de Verenigde Staten levert Unisys zijn diensten aan het US Open, het PGA Championship en aan andere grote golftoernooien. Gerenommeerde golforganisaties als de United States Golf Association en de Britse Royal and Ancient Golf Club, en tv-zenders als de BBC, ABC, NBC en de Nederlandse NOS vertrouwen op Unisys voor de levering van alle actuele toernooi-informatie. Een groot aantal gegevens en statistische data zijn ook te raadplegen via de website van de European Tour (www.europeantour.com).

Unisys levert aan de organisatie van het evenement live-uitslagen voor de website en grafische afbeeldingen voor de televisiestations. Daarnaast is het Unisys-systeem een bron van informatie voor de internationale perscentra die de vorderingen van de spelers hiermee op de voet kunnen volgen. De door Unisys ontwikkelde website van de European Tour omvat bovendien een uitgebreide database met informatie over spelers en toernooien.

Perspresentatie Unisys Golf Scoring & Information Solution Unisys laat u op het KLM Open in Hilversum graag zien hoe de Golf Scoring & Information Solution werkt. U krijgt uitleg over het systeem, met een kijkje achter de schermen. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar lies.vanberkel@nl.unisys.com

Weblinks voor meer informatie
De Unisys Golf Scoring & Information Solution is te zien en zelf te bedienen tijdens het KLM Open in de Unisys Promo Unit in het Promodorp. Een uitgebreide beschrijving van de oplossing en alle opties is te vinden op www.unisys.nl/golf.

Over Unisys-sporttechnologie: http://www.unisys.com/about__unisys/sports__systems/golf/index.htm

Over het sponsorship van Unisys:
http://www.unisys.nl/golf

Over het KLM Open-golftoernooi:
http://www.klmopen.nl

###

Unisys
Unisys is wereldwijd actief in dienstverlening en oplossingen op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Het bedrijf richt zich met name op grote bedrijven met transactie-intensieve IT-omgevingen. De medewerkers van Unisys combineren expertise in consultancy, systeemintegratie, outsourcing, infrastructuur en servertechnologie met gedetailleerde kennis van de markt en gedrevenheid. Zij helpen zo klanten in meer dan 100 landen bij het behalen van concurrentievoordeel.

Voor meer informatie en digitaal fotomateriaal:
Unisys Nederland
Lies van Berkel
Tel. (020) 526 7226
E-mail: lies.vanberkel@nl.unisys.com