Ingezonden persbericht


NAVTEQ laat jurering van derde jaarlijkse NAVTEQ Global LBS Challenge plaatsvinden in twee werelddelen

Jurering voor het eerst zowel in Europa als in Noord-Amerika in het voorjaar 2006

Chicago, IL - 11 mei 2005 - NAVTEQ (NYSE: NVT), een toonaangevende wereldwijd opererende aanbieder van digitale kaartdata voor autonavigatiesystemen en locatiegebonden diensten, ofwel location-based services (LBS), treedt in samenwerking met belangrijke vakbeurzen voor de draadloze industrie in Noord-Amerika en Europa op als gastheer voor de officiële jurering van de derde jaarlijkse NAVTEQ Global LBS Challenge. De NAVTEQ Global LBS Challenge, een wedstrijd voor ontwikkelaars bedoeld om de groei van de industrie voor location-based services te stimuleren, moedigt ontwikkelaars aan location-enabled applicaties voor draadloze apparaten samen te stellen.

De NAVTEQ Global LBS Challenge werd in oktober 2003 voor het eerst gelanceerd in Noord-Amerika en was toen gericht op het stimuleren van de ontwikkeling en het onder de aandacht brengen van innovatieve navigatieoplossingen voor draadloze apparaten. Het tweede jaar dat de wedstrijd werd gehouden, mochten ontwikkelaars uit de hele wereld deelnemen en werden zes categorieën oplossingen geïntroduceerd om de ontwikkelaars ertoe aan te zetten nieuwe en creatieve location-enabled oplossingen te verkennen. De industrie onderkent het belang van de Challenge voor de gehele LBS-industrie en dit heeft NAVTEQ doen besluiten de wedstrijd voor het derde jaar te houden.


- meer -

Zowel de eerste als de tweede Challenge kreeg uitermate positieve reacties van alle spelers in de LBS value chain - deelnemende ontwikkelaars, sponsors en wireless carriers.

Wederom zullen vertegenwoordigers van diverse toonaangevende wireless carriers optreden als juryleden voor de Challenge, die nu voor het derde jaar wordt gehouden. "Persoonlijk vind ik het zeer waardevol als jurylid op te treden voor de LBS Challenge," zegt Joe Averkamp, directeur Business Development van Sprint. "Als industrie zijn we allemaal gericht op het leveren van bruikbare en innovatieve applicaties en NAVTEQ doet met deze wedstrijd fantastisch werk door de applicatiesector samen te brengen en de beste LBS-applicaties te belonen." Dale Beasley, LBS Product Manager van Verizon Wireless, die ook als jurylid optrad tijdens de tweede LBS Challenge, zegt hierover het volgende: "De NAVTEQ LBS Challenge is uitermate nuttig voor de sector. Alleen al door de publiciteit die het de location-based services oplevert, draagt NAVTEQ ertoe bij dat de sector op een hoger niveau wordt gebracht."

De Challenge biedt applicatieontwikkelaars een unieke en zeer waardevolle kans om hun applicaties onder de aandacht te brengen van de meest kritische spelers in de LBS value chain: de wireless carriers. "De NAVTEQ Global LBS Challenge heeft uLocate ongelofelijk veel publiciteit onder carriers en mogelijke partners opgeleverd. Het is de perfecte manier om ons bedrijf te laten groeien," zegt Jon Finegold, directeur Business Development van uLocate, dat als tweede eindigde tijdens de eerste LBS Challenge. Networks in Motion, dat in 2003 de eerste prijs van de LBS Challenge won en in 2004 winnaar was in de categorie Gaming/Location-Based Imaging, ziet de Global LBS Challenge als een belangrijk middel om de LBS-categorieën meer voor het voetlicht te brengen. "De Wireless LBS Challenge was een evenement van cruciaal belang voor Networks In Motion en de LBS-industrie. De Challenge heeft de combinatie LBS en mobiele telefoon landelijk onder de aandacht gebracht en heeft bijgedragen aan de lancering van een industrie die de manier waarop mensen in een mobiele omgeving reizen en handelen fundamenteel zal gaan veranderen," zegt Stephen Petilli, voorzitter en Executive Vice President Business Development van Networks In Motion.


- meer -

Konny Zsigo, directeur van de WirelessDeveloper Agency, zegt: "Er is geen enkel ander bedrijf dat zoveel heeft gedaan om het profiel van de LBS-industrie te verbeteren als NAVTEQ met de LBS Challenge."

De NAVTEQ Global LBS Challenge zal officieel in het najaar van dit jaar van start gaan. Verdere informatie over de derde NAVTEQ Global LBS Challenge, zoals het wedstrijdreglement, belangrijke data en mijlpalen, wordt de komende maanden bekendgemaakt. Ga voor meer informatie over de vorig jaar gehouden NAVTEQ Global LBS Challenge naar de LBS Challenge website: http://www.lbschallenge.com.

Over NAVTEQ
NAVTEQ is een toonaangevende speler op het gebied van veelomvattende digitale kaarten voor navigatiesystemen in voertuigen, mobiele navigatieapparatuur en kaartapplicaties voor Internet. NAVTEQ ontwikkelt digitale kaarten en kaartdata die navigatie- en locatiegebonden producten en diensten over de gehele wereld ondersteunen. NAVTEQ is opgericht in 1985 en het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Chicago, Verenigde Staten. In totaal zijn circa 1.500 werknemers werkzaam bij NAVTEQ, verspreid over 100 kantoren in 20 landen wereldwijd. Het Europese hoofdkantoor van NAVTEQ is gevestigd in Veldhoven.

NAVTEQ is een geregistreerd handelsmerk in V.S. en andere landen. © 2005 NAVTEQ. Alle rechten voorbehouden

This document may include certain "forward-looking statements" within the meaning of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These forward-looking statements include, but are not limited to, plans, objectives, expectations and intentions and other statements contained in this press release that are not historical facts and statements identified by words such as "expects", "anticipates", "intends", "plans", "believes", "seeks", "estimates" or words of similar meaning. These statements are based on our current beliefs or expectations and are inherently subject to various risks and uncertainties, including those set forth under the caption "Risk Factors" in the Company's Registration Statement on Form S-3 (Registration No. 333-123628), as amended, as filed with the Securities and Exchange Commission.

Actual results may differ materially from these expectations due to changes in global political, economic, business, competitive, market and regulatory factors. NAVTEQ does not undertake any obligation to update any forward-looking statements contained in this document as a result of new information, future events or otherwise.


---



Ingezonden persbericht