Bouwend Nederland


Hoogste punt Bouwhuis Zoetermeer

Zoetermeer, 10 mei 2005 - Voorzitter mr.drs. L.C. Brinkman van Bouwend Nederland heeft de officiële handeling verricht in verband met het bereiken van het hoogste punt van het nieuwe Bouwhuis in Zoetermeer.

BAM Utiliteitsbouw bv - regio Rotterdam is in mei 2004 gestart met de bouw. In februari 2006 zal BAM het markante gebouw overdragen aan Bouwend Nederland. Het Bouwhuis wordt het centrale punt voor de belangenbehartiging van de bedrijven in de bouwsector.

Het Rotterdamse bureau Klunder Architecten heeft een innovatief en herkenbaar kantoor ontworpen, dat de hedendaagse kennis en kunde in de bouw weerspiegelt. Het Bouwhuis valt op door de uitkragende hoogste verdiepingen. Kenmerkend zijn ook de stalen vakwerkliggers in de gevel, die deel uitmaken van de draagconstructie. De gevel bestaat uit keramische tegels met aluminium ramen. Bij het Bouwhuis worden diverse toepassingen van 'duurzaam bouwen' en energiebesparende maatregelen in de praktijk toegepast. In de gevel is een innovatief installatiesysteem opgenomen en voor de klimaatregeling wordt gebruik gemaakt van warmte- en koudeopslag in de bodem.

EAP Consultancy, Corsmit raadgevend Ingenieursbureau bv en Nelissen Ingenieursbureau bv zijn als adviseurs bij de totstandkoming van het project betrokken. Door het Bouwhuis in bouwteam te realiseren, wordt optimaal gebruik gemaakt van de expertise van alle ontwerpende en uitvoerende partijen.

Het Bouwhuis verrijst op het bedrijventerrein Lansinghage, aan de oostzijde van Zoetermeer, langs de A12 en wordt een 'landmark' voor de gemeente. Het Bouwhuis heeft een bruto vloeroppervlak van 11.000 m2 en verheft zich boven een uitgestrekte parkeergarage van twee verdiepingen. Naast kantoorruimten biedt het nieuwe onderkomen congres- en vergaderfaciliteiten. Op het dak van de parkeergarage komt een tuin en op de tiende etage van het gebouw een patio met binnentuin.

woensdag 11 mei 2005; Bouwend Nederland