3 e persbericht van dinsdag 10 mei 2005

Eindhoven 11-05-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Hennepkwekerij ontmanteld

Dinsdagmiddag heeft de politie in een woning aan de Udinestraat een hennepkwekerij met 900 planten ontmanteld. De kwekerij was ondergebracht op de eerste verdieping van de woning. De elektriciteit werd illegaal afgetapt. Ongeveer zes weken geleden was in hetzelfde pand ook al een hennepkwekerij ontmanteld. De politie stelt een onderzoek in naar de bewoner van het pand. De planten zijn vernietigd en de benodigde materialen zijn in beslag genomen.

Eindhoven: Beroving

Dinsdagmiddag rond 16.45 uur is in de Lindenlaan een 20-jarige Eindhovenaar beroofd van zijn gsm. De man liep te bellen. Toen hij drie mannen bij elkaar zag staan beëindigde hij zijn gesprek en stak de telefoon in zijn broekzak. Op dat moment kwamen de drie mannen op hem af en onder de dreiging dat hij geslagen zou worden moest hij de telefoon en zijn portemonnee afgeven. In de portemonnee zat geld, een rijbewijs en het paspoort van het slachtoffer.

Een van de daders was ongeveer 20 tot 25 jaar oud. Hij was 1.80 tot
1.85 meter groot en had een slank postuur. Hij had zwart krullend kort haar en hij droeg een ringbaardje. Hij droeg een rode sportieve broek. Hij sprak met een Marokkaans accent. De tweede dader had kort zwart golvend haar en was ongeveer 1.80 tot 1.85 meter groot. Hij had een slank postuur. De derde man had kort stekelig zwart haar. Hij was kleiner dan de andere twee .

Eindhoven: Veel bromfietsers op de bon bij verkeerscontrole

De politie heeft dinsdag tijdens een verkeerscontrole op de Geldropseweg 60 bromfietsers op de bon gezet. Er werden in totaal 78 bromfietsers gecontroleerd. In veel gevallen ging het om opgevoerde bromfietsen (39). Zes brommers waren zodanig opgevoerd dat ze in beslag zijn genomen. Verder bekeurde de politie voor het rijden door rood, rijden zonder verzekering, geen oranje of gele plaat op de brommer en werden er bonnen uitgedeeld voor het rijden zonder helm.

Helmond: Jeugdige inbrekers opgepakt

De politie van Helmond heeft dinsdagmorgen in hun woningen twee jongens ( 14 en 15 jaar oud) uit Helmond aangehouden. De twee worden verdacht van een woninginbraak in de Johannes Vermeerlaan. Daar werd medio april ingebroken. De dieven namen sieraden, filmcameras, fotocameras en geld weg. De twee jongens zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Son: Politie controleert in 30 km zone

De politie heeft dinsdagmorgen tussen 8.00 en 9.00 in de Aziëlaan in Son een verkeerscontrole gehouden. Er waren klachten van buurtbewoners dat er binnen de 30 km zone te hard werd gereden. Met laserapparatuur heeft de politie gecontroleerd. Er werden vier automobilisten bekeurd die allen rond de 50 km/u reden. Dinsdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur voerde de politie een soortgelijke controle uit in de De Bontstraat. Ook hier werd geklaagd vanwege te hard rijden. In de De Bontstraat werden twee automobilisten bekeurd. De snelste reed 69 km/u in de 30 km zone.