FNV

Invloed op je eigen arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden spreek je voor een deel zelf af met je werkgever. Maar als individuele werknemer is het moeilijk om bijvoorbeeld een regeling voor kinderopvang, verlof of flexibele werktijden af te dwingen.

Cao's afsluiten is een van de belangrijkste taken van FNV Bondgenoten. Zo'n collectieve arbeidsovereenkomst regelt al je arbeidsvoorwaarden die in je bedrijf of branche gelden. We onderhandelen over een breed scala aan onderwerpen; zaken die op individueel niveau moeilijk te regelen zijn: lonen, pensioen- en verlofregelingen, vakantiedagen, opleidingsmogelijkheden, werktijden en kinderopvang. Als lid heb je rechtstreeks invloed op je arbeidsvoorwaarden. Je mag immers meestemmen over de inhoud van de cao.

Hoe meer werknemers lid zijn van FNV Bondgenoten, hoe sterker onze onderhandelingspositie bij de werkgever en hoe beter het onderhandelingsresultaat voor jou.

Veelgestelde vragen
Voor wie is een cao?
Een cao kan worden opgemaakt voor alle bedrijven binnen een bepaalde branche, bijvoorbeeld de cao voor het verzekeringswezen. Een cao kan ook worden opgemaakt voor één (groot) bedrijf alleen, bijvoorbeeld de cao voor medewerkers die werken bij een grote bank. Sluit
Wordnulid.nl