Gemeente Dinkelland


Afdeling PBC, team Communicatie

PERSBERICHT

Datum: 11 mei 2005



Winkel Brummelhuis krijgt plek in huidige gemeentehuis Dinkelland

De boekhandel en het postagentschap van Brummelhuis krijgt een plek in het huidige gemeentehuis. De huidige locatie van de winkel aan de Oldenzaalsestraat moet wijken voor de bouw van het nieuwe gemeentehuis.

Toelichting

Al enige tijd zijn er besprekingen gaande over de verplaatsing van de winkel van Brummelhuis. Er zijn meerdere alternatieven bekeken, waaronder een plek in het nieuwe gemeentehuis. Er is veelvuldig en goed overleg geweest tussen de gemeente en Brummelhuis en dit heeft geresulteerd in de overeenkomst die nu is gesloten. De winkel en het postagentschap van Brummelhuis komen in het huidige gemeentehuis, op de hoek van de Oldenzaalsestraat en de Burg. Hoogklimmerstraat. De komende tijd zal er hard gewerkt worden om deze verhuizing mogelijk te maken.

Deze verhuizing betekent dat een aantal afdelingen binnen het gemeentehuis verplaatst moeten worden. Dit betekent ook dat voor de vergaderingen van de raad een andere locatie gevonden moet worden. Hiervoor wordt de komende tijd naar een oplossing gezocht. Ook zal de verhuizing van de winkel naar het gemeentehuis een verbouwing van dat deel van het gemeentehuis betekenen.

Nu de bouwvergunning voor de bouw van de 2 woningen aan de Sloetstraat is verleend, de bouw is inmiddels gestart, en ook de verplaatsing van de winkel van Brummelhuis is geregeld, liggen we op schema om nog dit jaar met de bouw van het nieuwe gemeentehuis te beginnen.


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met wethouder Dhr. Johannink op telefoonnummer (0541) 854 108.

---- --