Politie Twente

Nagekom persbericht Politie Twente van 11 mei 2005

Getuigenoproep

Twee mannen in feesttent mishandeld; politie is op zoek naar getuigen

Sint Isidorushoeve

In de avond/nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 mei vonden aan de Goorsestraat in Sint Isidorushoeve (gemeente Haaksbergen) de zomerfeesten plaats. In één van de feesttenten vonden twee mishandelingen plaats. Voor in de tent waren veel mensen aan het dansen en springen. Een 21-jarige man uit Ambt Delden, die ook aan het hossen was, werd zonder enige aanleiding door iemand meerdere keren op zijn gezicht geslagen. Dit werd gezien door één van zijn vrienden, een 23-jarige man uit Markelo. Hij wilde zijn vriend te hulp schieten en werd eveneens op zijn gezicht geslagen, vermoedelijk door dezelfde dader. Door de klap viel de 23-jarige op de grond, waarna hij ook nog enkele keren werd geschopt. De 21-jarige man liep een wond tussen zijn ogen op, die in het ziekenhuis werd gehecht. Verder bleek zijn neus gebroken te zijn. De 23-jarige liep een gezwollen lip, een gebroken tand en knieletsel op. Beiden hebben inmiddels aangifte gedaan.

Het signalement van de dader is als volgt: een man van 20-22 jaar, groot hoofd, breed en fors postuur, zeer kort haar, ca. 1.80 meter lang. Hij was gekleed in een zwart t-shirt met witte opdruk in letters en een spijkerbroek. Hij droeg een grove zilveren halsketting met platte schakels.

De politie is bezig met een onderzoek en komt graag in contact met getuigen. Zij worden verzocht zich te melden bij de politie Twente, afdeling Haaksbergen. Ook kunnen zij telefonisch contact opnemen via het nummer 0900-8844. (05-055447)

---- --
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
Arrondissementsparket
Zwolle-Lelystad      
Voorlichting         
                     
Burg. Drijbersingel  
23                   
Postbus 639          
8000 AP Zwolle       
                     
                     
Tel: (038) 4962011   
Fax: (038) 4962006   
                     
                     
www.om.nl            
                     
P E R S B E R I C H T

Zwolle, 11 mei 2005

Kijkdag in beslag genomen goederen

In het kader van een onderzoek van de Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland (BR NON) vindt er op zaterdag 21 mei 2005 een kijkdag plaats in het perceel van de Domeinen in Hoogeveen. Enkele tientallen schilderijen en honderden sieraden kunnen dan terug worden gegeven aan de rechtmatige eigenaren.

In februari van dit jaar werden in diverse plaatsen in Nederland, in het kader van een onderzoek, doorzoekingen verricht. Hierbij werd een zeer grote hoeveelheid goederen in beslag genomen. Het overgrote deel van de inbraken, waarbij goederen zijn buitgemaakt, is zeer vermoedelijk gepleegd in het noorden en oosten van Nederland. De in beslaggenomen goederen zijn o.a. schilderijen, sieraden, klokken en antiek. Met de vondst werd het onderzoek te groot voor de lokale recherche en nam de Bovenregionale Recherche Noord - en Oost-Nederland (BR NON) het over.

De BR NON is een vervolg onderzoek gestart, met de goederen als uitgangspunt. Doel is het achterhalen van de herkomst van de spullen en teruggave aan de rechtmatige eigenaar. De BR NON vermoedt dat, naast de marktwaarde, de emotionele waarde van een aantal artikelen groot is. Verder hoopt de BR NON door in contact te komen met de rechtmatige eigenaars, meer aangiften te kunnen koppelen aan de verdachten in dit onderzoek.

Naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht op 9 mei jongstleden, waarbij enkele foto's werden getoond, kwamen reeds tientallen telefoontjes binnen. Van enkele artikelen is de waarschijnlijk rechtmatige eigenaar al gevonden.

Op www.politie.nl/ijsselland staat onder het kopje 'Opsporingsberichtgeving' een fotoboek met daarin honderden foto's van de in beslaggenomen goederen.

OPROEP
Mocht u recentelijk of misschien al een aantal jaren geleden benadeelde zijn geweest van een inbraak, waarbij een schilderij, een dierbaar sieraad, kunst, etc. is weggenomen en/of denkt u het artikel op de site te hebben herkend als de uwe?: kom dan naar de kijkdag op zaterdag 21 mei 2005 bij de Domeinen in Hoogeveen. Tussen 10:00 uur en 16:00 uur kunt u kijken of het door u gemiste artikel erbij zit. Neem een proces verbaal van aangifte mee, een foto of een ander document waarmee u kunt aantonen dat het artikel u toebehoort. Uiteraard zal er een strenge controle plaatsvinden van de bezoekers; legitimatie is verplicht.

Adres:
De Domeinen Roerende Zaken, Regio-eenheid Hoogeveen Europaweg 23, Hoogeveen

Het betreft een onderzoek van de Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland (BR NON) in samenwerking met politie Fryslân onder leiding van het Openbaar Ministerie Zwolle-Lelystad.


---

(*) Bovenregionale Recherche
De Bovenregionale Recherche Noord- en Oost Nederland (BR NON) houdt zich bezig met de bestrijding van regio-overschrijdende criminaliteitsvormen die maatschappelijk een behoorlijke impact hebben. Er is daarbij sprake van nauwe samenwerking tussen negen politieregio's en zeven arrondissementsparketten in het Noorden en Oosten van Nederland.

Noot voor de redactie (