Gemeente Oss


11/5/2005 - Huurwoningen met hoge huren

Belangrijk bericht voor huurders die voor een andere woning in aanmerking willen komen en een beroep moeten doen op huursubsidie. Op dit moment worden steeds meer huurwoningen te huur aangeboden met een huur die boven de aftoppingsgrens voor huursubsidie ligt. Houdt u hierbij rekening met het volgende:

Voor een één- of tweepersoonshuishouden, waarvan de huurder boven 23 jaar is, geldt tot 1 juli 2005 als aftoppingsgrens een huur van EUR 466, 48.

Voor een meerpersoonshuishouden (meer dan 2 personen), waarvan de huurder boven 23 jaar is, geldt tot 1 juli 2005 als aftoppingsgrens een huur van EUR 499,92.

Voor jongeren tot 23 jaar geldt dat zij niet duurder mogen huren dan EUR 325,91.

Passendheidsverklaring

Voor woningen met een hogere huur waarvoor toch huursubsidie wordt aangevraagd, zal het Ministerie van VROM bij de gemeente Oss vragen of de betreffende woning voor de huurder passend is. Het gemeentebestuur heeft zich op het standpunt gesteld dat slechts in zeer bijzondere gevallen een dergelijke passendheidsverklaring zal worden afgegeven. Bijvoorbeeld voor woningen die speciaal zijn bestemd voor ouderen en beheerd worden door de Stichting Wonen voor Ouderen Maasland en Woonzorg Nederland. Voor alle overige woningen boven de aftoppingsgrenzen zal een negatief advies worden afgegeven.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over huursubsidie, kijk dan in het digitaal gemeenteloket.