Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


11 mei 2005


Loenen - Man en vrouw in woning overvallen


Op dinsdag (10-05) vond er tussen 20.15-20.45 uur een overval plaats op de bewoners van een woning aan de Groenendaalseweg. Twee mannen kwamen via de achterdeur binnen en bedreigden de man (66) en de vrouw (42) met een vuistvuurwapen en werden daarop vastgebonden.
De woning werd doorzocht. Van de bewoners werden sieraden, een bankpas, rijbewijs en sleutels afgenomen. Nadat de vrouw kans zag om uit de woning te ontsnappen en op straat om hulp riep, verdwenen de overvallers in de richting van het ereveld. De politie is op zoek naar de twee mannen die voldoen aan het volgende signalement ;
Beiden zijn negroïde mannen, met een zwarte huidskleur.
De eerste man is ongeveer 20-21 jaar oud, en kleiner dan 1.70 m. Zijn haar was ingevlochten in een soort rasta of dreadlock. Deze dreadlocks werden boven op zijn hoofd bij elkaar gehouden. Geen baard bril of snor. Hij had één gouden tand.
Verder droeg hij een donkerblauwe jas op knielengte met grote zakken en een donkere broek.
De tweede man was ongeveer 1.85 m lang en hij was volledig kaal. Deze man had zeer donkere ogen en geen snor of baard. Hij droeg een donkere fleece trui en een donkere broek. De politie is direct een onderzoek gestart en verzoekt getuigen die de mannen met het signalement menen te kennen of hen maandagavond in Loenen of omgeving hebben gezien, te bellen met de politie in Apeldoorn via 0900-8844.


Apeldoorn - (Poging) zakkenrollen


Een inwoonster van Apeldoorn was op dinsdag (10-05) rond 12.45 uur het slachtoffer van een zakkenroller. De vrouw deed boodschappen in een supermarkt winkelcentrum De Eglantier. Bij de groentenafdeling werd ze benaderd door een onbekende man en na zijn vertrek miste ze de portemonnee uit haar tas welke aan de boodschappenkar hing. Ze zag de man even later langs de kassa lopen en riep dat hij haar portemonnee mee had genomen. Hij ontkende en toonde zijn lege broekzakken en verliet de winkel. Meteen daarna wordt ze door een andere man benaderd die haar portemonnee bij zich heeft. Hij vertelde de portemonnee in de winkel te hebben afgepakt van twee mannen. Bij controle bleek alles er nog in te zitten. Signalement van de man die haar aansprak: ongeveer 30 jaar, lengte
1.90 m, fors postuur, kort zwart haar en een bol gezicht.
Rond 12.15 uur was in een andere supermarkt in genoemd winkelcentrum een plaatsgenote bijna het slachtoffer van een zakkenroller. Terwijl ze aan het winkelen was deed een onbekende man een greep in haar jaszak. Haar dochter zag het gebeuren en sprak meteen de man aan waarna hij wegliep. Signalement van de man: rond de 35 jaar, lengte 1.70 m, tenger tot normaal postuur, rond gezicht, kort donker haar, licht getinte huid, droeg een bril met getinte glazen. Kleding: auberginekleurig overhemd.
De politie waarschuwt alert te blijven op dit soort praktijken


Apeldoorn - Verkeersongeval


Een 22-jarige automobilist uit Apeldoorn botste bij het achteruit rijden tegen de auto van een 49-jarige man uit Ermelo. De aanrijding vond plaats op dinsdag (10-05) rond 11.05 uur op een parkeerterrein aan de Parelvissersstraat. De man uit Ermelo raakte vervolgens een betonnen bloembak en een lantaarnpaal en was lichtgewond. De Apeldoorner werd met nekletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide auto's alsmede de bloembak en de lantaarnpaal hadden schade.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


---- --