Persberichten woensdag 11 mei

's-Hertogenbosch 11-05-2005

AANHOUDING NA VERNIELING

Drunen-
Dinsdagavond is in het Prinses Margrietplein een 42-jarige vrouw in haar woonplaats aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht zojuist met een steen de ruit van een voordeur te hebben vernield. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

OPENSTAANDE BOETES

Den Dungen-
In de nacht van dinsdag op woensdag is in de Hooidonksestraat een 38-jarige man uit Breda aangehouden. Bij controle door de politie bleek de man nog voor ruim 330 euro aan boetes te hebben openstaan. De 38-jarige man is op het politiebureau in s-Hertogenbosch ingesloten.

HUISELIJK GEWELD

s-Hertogenbosch-
Dinsdagavond is op het politiebureau in s-Hertogenbosch een 25-jarige man in zijn woonplaats aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld. De verdachte zou zijn ex-partner hebben bedreigd met de dood, haar hebben geduwd en verschillende vernielingen in de woning gepleegd. De Bosschenaar is inverzekering gesteld. Boxmeer- In de nacht van dinsdag op woensdag is in zijn woning in Boxmeer een 64-jarige man aangehouden vanwege mishandeling van zijn vrouw. Het slachtoffer liep als gevolg van deze mishandeling letsel op aan haar hoofd. De verdachte is voor nader onderzoek op het politiebureau inverzekering gesteld.

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

s-Hertogenbosch-
Dinsdagmiddag zag de politie dat op de Graafseweg een man werd geslagen. De verdachte rende weg. Na een korte achtervolging door het biketeam van de politie kon de 20-jarige man op de Oostwal worden aangehouden. Het 39-jarige slachtoffer uit s-Hertogenbosch liep als gevolg van de mishandeling letsel op aan zijn neus en oog. De aanleiding van de mishandeling is nog onbekend. De 20-jarige verdachte is voor nader onderzoek inverzekering gesteld.

VALSE AANGIFTE

s-Hertogenbosch-
Tegen een 44-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch is proces-verbaal opgemaakt voor het doen van een valse aangifte. In februari van dit jaar deed de vrouw aangifte bij de politie van inbraak in haar woning. Er zouden geld en verschillende apparaten zijn weggenomen. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat de woninginbraak in scène is gezet.

RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS

Oss-
In de nacht van dinsdag op woensdag is in de Molenstraat een 36-jarige Ossenaar aangehouden. Surveillerende agenten zagen de automobilist slingerend over de weg rijden en hielden de man staande ter controle. De Ossenaar weigerde elke medewerking aan een blaastest. Ook weigerde hij zijn naam op te geven. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De verdachte bleek tevens te rijden met een ontzegging van de rijbevoegdheid.

DIEFSTAL BEELDEN

Vinkel

- Vermoedelijk tussen 8 mei 13.00 uur en 9 mei 15.30 uur zijn twee voor het parochiegebouw op het Kerkplein staande bronzen beelden, deel uitmakende van een serie van drie, weggenomen. Het grootste beeld was afgebroken en een kleiner beeld is vermoedelijk afgeslepen. De politie heeft een buutonderzoek ingesteld maar dat heeft geen resultaat opgeleverd.
Dinsdag kreeg de politie de melding dat ook het derde beeld was weggenomen. Verder bleek dat ook een beeld vanaf het Pastoor Vogelplein in Vinkel was gestolen.

De politie is dringend op zoek naar getuigen die informatie kunnen verstrekken welke verband kan hebben met deze diefstallen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in het district Maasland. Telefoon 0900-8844.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Ravenstein-
Dinsdagmiddag is in de Stationssingel een 46-jarige man uit Ravenstein aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van acht uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Vlijmen-
Dinsdagmiddag is in De Akker een 26-jarige Bosschenaar door een politieagent in burger aangehouden. De man had zojuist uit een winkel vier digitale cameras weggenomen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor.
s-Hertogenbosch- Dinsdagavond is op de Parade een 41-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De Bosschenaar wordt ervan verdacht eerder deze middag uit een winkel aan de Sint Jorisstraat sieraden te hebben weggenomen. Er is proces-verbaal opgemaakt.

MOGELIJKE OPLICHTER ACTIEF

Boxmeer/ Cuijk/ Grave
De politie waarschuwt de inwoners van de gemeente Boxmeer, Cuijk, Grave en omstreken. De afgelopen dagen heeft zij meerdere meldingen gehad over een onbekende man die zich uitgeeft als meteropnemer van een energiebedrijf en vervolgens probeert burgers geld afhandig te maken. Het gaat om een man met een donker gezicht en donker haar van ongeveer 40 jaar, ongeveer 1.65 meter lang en met een tenger postuur.

De politie waarschuwt voor dit soort oplichters. Soms worden verschillende trucs gebruikt om bij u in huis te komen. Zo vraagt iemand om een glaasje water voor het innemen van medicijnen, of iemand heeft wisselgeld nodig voor de parkeerautomaat. Het is goed om een aantal vragen te stellen voordat u op een dergelijk verzoek ingaat. Zo kunt u vragen wie de persoon is en waarom de persoon bijvoorbeeld geld nodig heeft en waarom hij de vraag aan u stelt. Wanneer iemand de meter op komt nemen of het water komt controleren, adviseert de politie mensen altijd te vragen naar een legitimatie.

Mocht u te maken krijgen met dergelijke verzoeken en u vertrouwt het niet, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

FIETSTER GEWOND

Boxtel-
Woensdagochtend is bij een verkeersongeval in de Tongersestraat een 24-jarige fietster uit Boxtel gewond geraakt. Een 32-jarige automobiliste uit Boxtel verleende op de kruising met de Tongeren geen voorrang aan de van links komende fietster. Het slachtoffer liep als gevolg van het ongeval schaafwonden en pijnlijke plekken over aan armen en benen.

BROMFIETSER ERNSTIG GEWOND

Drunen-
Woensdagochtend is bij een eenzijdig verkeersongeval in de Dillenburgstraat een 18-jarige bromfietser uit Vlijmen ernstig gewond geraakt. De man is vermoedelijk ter hoogte van de bushalte tegen een verhoging aan gereden en is vervolgens de macht over het stuur kwijtgeraakt. Vanwege de ernst van het letsel van het slachtoffer is de traumahelikopter ter plaatse gekomen. De bromfietser is met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Tilburg.