Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 11 mei

Alkmaar 11-05-2005 - 15.00 uur

Verkeerscontroles met videoauto

Alkmaar, dinsdag 10 mei 2005.

Dinsdag werden op een groot aantal wegen in Westfriesland en in de Wieringermeer verkeerscontroles. Bij deze controles werd gebruik gemaakt van een zogenaamde videoauto. Met de apparatuur in deze auto worden de overtredingen vastgelegd op beeldband. Er werden vijf bestuurders bekeurd omdat zij te snel hadden gereden. Twee van hen moesten hun rijbewijs inleveren omdat zij de ter plaatse maximumsnelheid met meer dan 50 km/u hadden overschreden. Acht andere bestuurders werden bekeurd voor diverse andere verkeersovertredingen.

Inbraak woningen

In de aflopen weken werd de politie geconfronteerd met inbraken in woning terwijl de bewoner tijdens het plegen van de diefstal aan het werk was in de tuin. Dinsdag 10 mei 2005 gebeurde dat in:

Warmenhuizen

Tussen 14.45 en 15.00 uur werd een diefstal gepleegd in een woning aan het Zwartepad. Terwijl de bewoner aan het werk was in zijn tuin wist men in de woning te komen via en niet afgesloten deur. Vanuit de woning werd een portemonnee met geld en een aantal bankpassen weggenomen.

Schoorl

Diezelfde dag werd een zelfde soort diefstal gepleegd in een woning aan de Schoutsakker en de Slotlaan. Ook hier bleek dat de bewoners tijdens de diefstal aan het werk waren in de tuin rondom de woning. In beide gevallen is men vermoedelijk in de woning gekomen via een niet afgesloten deur. Vanuit beide woningen werden geld en waardepapieren weggenomen. Vooralsnog is niet bekend of er sprake is van één en dezelfde dader(s).

Autobestuurder vermoedelijk onder invloed van drugs

Enkhuizen, dinsdag 10 mei 2005.

Dinsdagavond is een 29-jarige bestuurder van een personenauto uit Enkhuizen aangehouden op de Breedstraat. Kort daarvoor reed hij met hoge snelheid door deze straat en botste tegen een stilstaande auto. Vervolgens bracht hij zijn auto tot stilstand. Mogelijk door het overvloedig gebruik van drugs raakte de bestuurder buiten bewustzijn. Er werd een raampje van de auto vernield om het ambulance personeel in de gelegenheid te stellen de bestuurder medische hulp te verlenen. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. Er wordt een onderzoek ingesteld naar het gebruik van drugs en of deze van invloed is geweest op het rijgedrag van de verdachte. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Horecaondernemer overvallen

Heerhugowaard, dinsdag 10 mei 2005.

Dinsdagavond omstreeks 23.00 uur werd een horecaondernemer in zijn zaak aan de Olmenlaan overvallen door een tot nu toe onbekende man. De dader kwam het bedrijf binnen en had daarbij zijn gezicht bedekt met een doek. Hij eiste geld van de eigenaar en bedreigde hem daarbij met een mes. De eigenaar wist aan zijn belager te ontkomen door te ontsnappen naar een andere ruimte in zijn bedrijf. Toen hij enkele minuten later ging kijken bleek de dader te zijn verdwenen. Het is niet bekend of hij goederen of geld heeft weggenomen. De dader is vermoedelijk een blanke man die tussen 20 en 30 jaar oud moet zijn. Hij droeg overwegend donkere kleding.

Auto door brand verwoest.

Heerhugowaard, woensdag 11 mei 2005.

In de nacht van dinsdag op woensdag rond middernacht, hoorde een vrouw een harde knal terwijl zij over de Poldermolen liep. Zij zag een man snel weg fietsen en kort daarop zag zij dat een geparkeerde auto in de brand stond. De auto brandde volledig uit. Het vermoeden bestaat dat hier sprake is geweest van brandstichting.

Man aangehouden na plegen huiselijk geweld.

Heerhugowaard, woensdag 11 mei 2005.

Woensdagmorgen is een 21-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden in zijn woning. Kort daarvoor had hij zijn 19-jarige ex-vriendin mishandeld door haar in het gezicht te slaan. Daarnaast pleegde hij een aantal vernielingen aan goederen van zijn ex. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Vernieling invalidenwagen

Den Helder, woensdag 11 mei 2005.

In de nacht van dinsdag op woensdag hebben onbekenden vernielingen gepleegd aan een invalidenweg die geparkeerd stond op de Kruiszwin. Omstreeks 00.40 uur zagen buurtbewoners dat de invalidenwagen op zijn kant was gegooid. Hierdoor raakte het voertuig flink beschadigd. Van de daders ontbreekt tot op heden elk spoor.

Hennepkwekerij ontmanteld

Wieringerwerf, woensdag 11 mei 2005.

Woensdagmorgen is in een boerderij aan de Oosterkwelweg een hennepplantage ontmanteld. De plantage werd ontdekt door een ambtenaar van de gemeente die bezig was met een routinecontrole in het bedrijf. Het betrof een grote kwekerij waar ruim 8200 hennepplanten werden aangetroffen. Ruim 800 van deze planten waren volgroeid. De overige planten waren nog stekjes. De plantage werd van stroom voorzien door middel van twee aggregaten. Bij het pand werd de gebruiker/eigenaar aangetroffen. Hij is aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Alle planten en de aangetroffen randapparatuur waaronder de twee aggregaten, zijn in beslag genomen.

Diefstal auto.

Schagen, woensdag 11 mei 2005.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd een personenauto gestolen vanaf de Piet Blokkerstraat. Het gaat om een auto van het merk Opel, type Corsa. De auto is zwart van kleur en voorzien van het Franse kenteken 1449QA11.

Zeven hennepkwekerijen aangetroffen bij woningen Bestevaerstraat

Alkmaar, woensdag 11 mei 2005.

Bij 16 woningen aan de Bestevaerstraat is woensdagmorgen en een deel van de middag onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van hennep en hennepplantages. Er zijn zeven hennepkwekerijen ontmanteld met in totaal ruim 1000 hennepplanten. Daarnaast is er een ketel aangetroffen die gebruikt wordt voor de teelt van hennep. Alle hennep en bijbehorende apparatuur zoals assimilatielampen, koolstoffilters, tijdklokken, pompen en ventilatoren is in beslag genomen en wordt vernietigd. Zeven personen zijn aangehouden. Zij zijn verhoord en zijn in de loop van de dag weer vrije voeten gesteld.

Behalve de politie waren bij het onderzoek ook medewerkers van de sociale Recherche Noord-Holland Noord en Nuon aanwezig. Van zes personen is na onderzoek van de sociale Recherche de uitkering stopgezet. Bij een aantal woningen bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt. Deze woningen werden afgesloten van het stroomnet. Aanleiding van het onderzoek was binnengekomen informatie dat er hennep en kwekerijen aanwezig zouden zijn.