Rechtbank Utrecht


Jaarverslag 2004 rechtbank Utrecht

11 mei 2005 - Het jaarverslag 2004 van de rechtbank Utrecht is vandaag gepubliceerd. Afgelopen jaar was voor de organisatie een jaar van innovatie en verandering. Zo is het kantongerecht verhuisd van het Janskerkhof naar het gerechtsgebouw aan het Vrouwe Justitiaplein. De sectoren bestuursrecht, handels- en familierecht en kanton zijn begonnen met de voorbereiding voor de doorverwijzing naar mediation, die in april van dit jaar van start is gegaan. En het baten-lastenstelsel heeft het kasstelsel vervangen als verantwoordingsmethode, zodat meerjareninvesteringen nu beter kunnen worden gepland. Ook de herziening van de rechtbank Utrecht op rechtspraak.nl mag niet onvermeld blijven: de site is uitgebreid en klantgerichter gemaakt.

Naast deze veranderingen van organisatorische aard is er goed gepresteerd qua productie. Alle cijfers, kengetallen en een nadere beschrijving van de innovatieve projecten kunt u nalezen in het jaarverslag 2004 van de rechtbank Utrecht. Er wordt uiteengezet wat er het afgelopen jaar binnen de verschillende rechtsgebieden van de rechtbank is gebeurd: hoeveel zaken zijn afgedaan en wat waren de belangrijkste ontwikkelingen? Ook komt een aantal algemene themaâs aan bod: kwaliteit van de rechtspraak, efficiency, veiligheid, openheid en servicegerichtheid.

Het landelijke jaarverslag van de rechtspraak is vandaag in Amsterdam gepresenteerd door dhr. mr. A. H. van Delden (voorzitter van de raad voor de Rechtspraak) en dhr. mr. C.M.T. Eradus (voorzitter van het gerechtsbestuur van de rechtbank Amsterdam).

Bron: Rechtbank Utrecht
Datum actualiteit: 11 mei 2005 Naar boven