Socialistische Partij

- - - - - - - - - - - - - - - - -

Afslag Parkstad lost verkeersproblemen niet op

11-05-2005 * Afgelopen maandag was in de statenvergadering de Streekplanherziening Westrand aan de orde. Geen enkel probleem ook niet voor de SP, behalve dan het opnemen van de afslag Parkstad in Amsterdam. De SP vindt dat voor deze afslag Parkstad geen ruimte moet worden gereserveerd. Het groene gebied, toch al zo mondjesmaat aanwezig in Amsterdam, wordt te veel aangetast. Bovendien heeft onderzoek duidelijk aangetoond, dat de afslag nooit voldoende de verkeersproblemen van de toekomst, op zal kunnen lossen.

Het standpunt van de SP werd de 9e mei door vrijwel iedereen gedeeld: inderdaad die afslag moeten we niet willen. Echter, alleen de SP en D66 zeiden het ook ronduit en handelden ernaar door dat besluitspunt in de Streekplanherziening af te wijzen. De meeste overige fracties speelden hun eigen politieke spelletje. De PvdA kwam samen met de VVD en CDA met een motie waarin werd gesteld dat ondanks de vele haken en ogen van de afslag de reservering in de Streekplanherziening toch gewoon gehandhaafd moest blijven. Kortom een nietszeggende motie. De reden dat hij werd ingediend is dan ook een andere: er worden nu al, twee jaar voor de verkiezingen nieuwe coalities gesmeed.

En zo is de 9e mei besloten een afslag Parkstad bij de A9 in de toekomst eventueel mogelijk te maken, ongeacht de gevolgen voor milieu, groen, het stikstofgehalte in de lucht en ga zo maar door. Veel belangrijker voor de PvdA is dat ze weer eventjes heeft kunnen ruiken aan het zalig pluche en de vertrouwde politieke kliek.