Time : 3:27:35 PM
Date : Wednesday, May 11, 2005
Sender Name: Xervicepoint

Vacutrade verkoopt kennis van voeding

Vacutrade wil naast voeding meer kennis verkopen

Vacutrade, de grootste gespecialiseerde groothandel in kant-en-klare maaltijden lanceert opleiding in convenience cooking voor keukenhelpers en voor koks. Kennisgebrek van moderne kooktechnieken remt de horeca in rendabele keukenexploitatie. Met de nieuwe opleiding stoomt Vacutrade de nieuwe koks en keukenhelpers klaar voor de moderne professionele keuken.

Het probleem is dat veel horeca keukens verlies maken. Veel te weinig koks en uitbaters kennen de exacte prijs van een portie of maaltijd. Laat staan dat men de kosten en de baten van de samenstellende delen van een maaltijd kent. Daarbij komt dat er vaak ook te weinig standaarden zijn waardoor men bij personeelswissels geen controle heeft over recepturen, kwaliteit of portiegroottes. Bovendien kent men te weinig de mogelijkheden die kant-en-klare bereidingen bieden. Nochtans is controle over porties, maaltijden en de keuken in haar geheel een must voor een rendabele horecazaak.

De opleiding 'Starten met Convenience Cooking' van Vacutrade geeft achtergrond bij en inzicht in de mogelijkheden en de voordelen van koken met vooraf klaargemaakte en ingekochte bereidingen. De cursus besteed niet enkel aandacht aan het belang van perceptie "wie uit gaat eten koopt een illusie van tijd, plaats, geur en smaak" maar geeft ook achtergrond bij het belang en de ongekende mogelijkheden van economisch rendabel koken voor de consument en in de keuken. Verder komen kostenberekening, keukenorganisatie, voorraadbeheer, voedselveiligheid en het kooktechnisch proces van vacuumgaren aan bod. De cursus sluit af met een praktische proef waarin de cursisten een volledig menu met kant-en-klare componenten bereiden. Vacutrade ontwikelde de cursus in samenwerking met VIA-opleidingen uit Diepenbeek.

De term Convenience Cooking komt uit Amerika en betekent letterlijk "gemakkelijk koken". Koken met convenience betekent dat men in plaats van alles zelf te bereiden een gedeelte van zijn producten reeds geheel of gedeeltelijk bereid aankoopt. Zodoende worden op verschillende niveaus kosten bespaard, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit en smaak van de geserveerde gerechten. M.a.w. de keuken kan met een minimum aan inspanning en kosten een maximum aan resultaat aan de steeds kritischer wordende en veeleisende klant voorschotelen. Belangrijk daarbij is dat kok en keukenhulp alle creativiteit behouden en dat ze maaltijdcomponenten kunnen combineren en integreren in de keuken naar behoefte van de zaak.

Vacutrade werd in 1999 opgericht door Bas Martens. In 2003 werd een proefkeuken voor kookdemonstraties geïnstalleerd. Vacutrade groeide de afgelopen twee jaar met meer dan 50%. Vandaag is Vacutrade de grootste gespecialiseerde groothandel van kant-en-klare maaltijden en maaltijdcomponenten. Vacutrade levert verse, vacuüm en diepgevroren bereidingen aan horeca, cateraars, traiteurs en grootkeukens over heel België.

Bijlage beschikbaar bij dit persbericht op www.pressreleases.be

Perscontacten

Vacutrade BVBA
BC - Bedrijvencentrum, Prins Bisschopssingel 50, 3500 Hasselt Dhr. Bas Martens
Dhr. Gert Martens

Tel.+32 (0)11 37 15 55
Fax +32 (0)11 87 16 47
www.vacutrade.be en smakelijk@vacutrade.be

URL: http://www.vacutrade.be