Dexia Bank


Press

Vonnis in geschil tussen gemachtigde coöperatieve van Dexia Bank en een van haar vroegere vennoten.

11-05-2005

Dexia Bank heeft kennis genomen van het artikel in De Standaard over het vonnis van de Rechtbank van Eerste Aanleg van Namen. Het vonnis betreft een geschil tussen een gemachtigde coöperatieve van de bank en een van haar vroegere vennoten. Deze laatste nam ontslag en startte een concurrerende activiteit bij ING zonder rekening te houden met het concurrentiebeding dat hem aan genoemde coöperatieve bond.

Dexia Bank was geen partij in deze zaak, maar is niettemin verbaasd over de uitspraak, omdat ze in tegenspraak is met een zeer gunstige jurisprudentie, die op 27 april 2005 nog werd bevestigd door een uitspraak van de Handelsrechtbank van Charleroi en die de uitspraak van Namen volledig tegenspreekt, zowel in recht als in feiten.

Deze gunstige jurisprudentie versterkt het vertrouwen van de bank in de juridische organisatie en de commerciële werking van haar zelfstandig netwerk, dat haar reeds jaren iedere dag in staat stelt haar cliënten de kwaliteitsservice te bieden die ze van hun bank mogen verwachten en dat tot tevredenheid van zowel de cliënten als de mandatarissen van de steragentschappen.

De betrokken cooperatieve zal beroep aantekenen tegen de uitspraak van de Rechtbank van Eerste Aanleg van Namen, terwijl Dexia Bank haar inspanningen zal toespitsen op de dienstverlening aan haar cliënten.
---

Persdienst Dexia Bank
Pachecolaan 44 (GI 9/32), 1000 Brussel Tel. 02 222 45 33 - Fax. 02 222 90 90 - pressdexia@dexia.be