Gemeente Dordrecht


---

Herinrichting Stevensweg voltooid

Hanneke van Asdonck

De herinrichting van de Stevensweg is klaar. Wethouder B.A. van der Zwaan verrichte op 11 mei 2005 de officiële opening. R. van Valen van de winkeliersvereniging Dubbeldam, commissie Stevensweg, sprak namens de ondernemers. Wethouder Van der Zwaan benadrukte de goede verstandhouding tussen gemeente, ondernemers en bewoners van de Stevensweg.
De Stevensweg heeft de afgelopen periode een grondige opknapbeurt gekregen. Het riool, de trottoirs en het wegdek zijn vernieuwd. Daarnaast zijn er naast het trottoir ligusterhagen geplant. Ook zijn er in boomvakken 64 zilverlindes en bodembedekkers geplant. De weg is een 30-kilometerzone geworden zoals aangegeven in het wijkverkeersplan Dubbeldam. De nieuwe inrichting is hierop aangepast door het aanbrengen van wegversmallingen. De werkzaamheden aan de Stevensweg duurden in totaal 14 maanden. De plannen voor de herinrichting zijn in nauw overleg met bewoners en winkeliers opgesteld. De totale geraamde kosten voor de herinrichting bedragen 3,6 miljoen euro.

Drainage
Bij het planten van de nieuwe bomen in februari is een te hoge grondwaterstand aangetroffen. Bij hoog grondwater hebben bomen weinig tot geen overlevingskansen. Daarom is er drainage onder de parkeervakken aangelegd. Deze drainage werkt effectief waardoor de aanplant van bomen heeft kunnen plaatsvinden. De stand van het grondwater wordt gedurende een jaar bewaakt.

Redactie
Ietske Roest
Communicatie

telefoon (078) 639 89 83

email i.roest@dordrecht.nl

Informatie