Politie Zaanstreek-waterland


PURMEREND

Kickbokser na huiselijk geweld aangehouden

Een 18-jarige kickbokser uit Purmerend is door de politie aangehouden omdat hij wordt verdacht van mishandeling van meerdere huisgenoten. Een zus zou hij gekneusde ribben en een spierscheuring hebben geslagen en geschopt. Ook anderen, waaronder een jonger broertje, zouden al langere tijd door de jongeman worden mishandeld of bedreigd. De verdachte is in verzekering gesteld.

14:08 10-MEI-05
PURMEREND, WILLEM EGGERTSTRAAT

Winkeldievegges aangehouden

De politie heeft twee meisjes van 13 en 14 jaar uit Purmerend verhoord in verband met meerdere winkeldiefstallen. Volgens de meisjes waren ze begonnen met kleine sieraden en ging het van kwaad tot erger. Kleding, make-up artikelen en 'luchtjes', gestolen bij diverse winkels in Purmerend, werden bij de politie ingeleverd. Omdat het de eerste keer is dat de jongedames met de politie in aanraking kwamen en de ouders toestemming gaven worden ze voor straf door bureau HALT aan het werk gezet. Zo kunnen de verdachten aan een strafblad bij justitie ontkomen en na goed gedrag bij HALT weer met een schone lei beginnen.

17:33 10-MEI-05
KATWOUDE, WAGENWEG
Aanhangwagencontrole
Bij een controle die vooral was gericht op aanhangwagens werden bekeuringen uitgeschreven voor niet werkende richtingaanwijzers, niet afgeven van het kentekenbewijs, afwezigheid van- of een niet goed werkende losbreekreminrichting, geen APK keuringsbewijs voor de auto en het niet dragen van de autogordel. Er werden totaal 35 aanhangwagens gecontroleerd.

00:00 11-MEI-05
PURMEREND
Man aangehouden na huiselijk geweld
De politie heeft een 29-jarige man uit Purmerend aangehouden die wordt verdacht van het plegen van huiselijk geweld. Zijn 31-jarige partner deed aangifte van mishandeling, vernieling en bedreiging. Hij zou zijn geslagen, bedreigd met de dood en een ruit van zijn auto zou zijn vernield. De verdachte is, na verbreking van een ruit, uit de woning gehaald, aangehouden en in verzekering gesteld.

20:39 10-MEI-05
WORMERVEER, ZAANWEG
Doorrijder raakt rijbewijs kwijt
De politie heeft het rijbewijs van een 24-jarige man uit Wormer ingevorderd omdat hij wordt verdacht van het veroorzaken van aanrijdingen en dat hij daarbij door is gereden. Een 45-jarige vrouw uit Wormer fietste in Wormerveer op de Zaanweg toen zij werd aangereden door een auto, bestuurd door de verdachte. Even later reed de man een lichtmast aan op de Rigastraat nabij het gemeentehuis van Wormer. Ook hier reed hij door maar hij kon even later in zijn woning worden aangehouden. Na verhoor, waarin hij toegaf de ongevallen te hebben veroorzaakt, is de verdachte heengezonden.


12:32 10-MEI-05
ZAANDAM, ROZENGRACHT
Winkeldievengroothandel
De politie heeft een 29-jarige man en een 40-jarige vrouw uit Hoorn en een 33-jarige vrouw uit Bovenkarspel aangehouden die worden verdacht van grootschalige winkeldiefstallen. Een getuige gaf aan de politie door dat er twee vrouwen heen en weer naar een auto liepen en daar grote hoeveelheid goederen in deden. Na wat zoeken konden de verdachten op de Zeemansstraat worden aangehouden. In de kofferbak van de auto werden tassen met 35 flessen douchezeep, kleding, keukenartikelen, dekbedovertrekken, deodorant, shampoo enzovoort aangetroffen. De verdachten zijn in verzekering gesteld. Drie jonge kinderen, die in de auto zaten, werden door familie vanaf het politiebureau opgehaald.

11:27 11-MEI-05
PURMEREND, LAAN DER CONTINENTEN
Benzinedieven aangehouden
De politie heeft twee 19-jarige mannen uit Purmerend aangehouden die worden verdacht van benzine tanken zonder te betalen bij een pompstation. Na het tanken reed de auto met de verdachten weg bij het tankstation. De pompbediende gaf het signalement van de auto door aan de politie en een surveillerende eenheid zag de auto enige tijd later in Zaandam rijden. De bestuurder en inzittende konden na een stopteken aangehouden worden.


---- --