Gemeente Gouda


resterend geld tsunami verdeeld (11/05/05)

Buurthuis de Speelwinkel, Wereldwinkel Gouda en het parochiebestuur H. Antonius van Padua ontvangen respectievelijk e 5.000, e 1.000 en e 1.000 voor projecten in de getroffen gebieden van de tsunami. In de raadsvergadering van 31 januari 2005 is een bedrag van 72.000 ter beschikking gesteld aan de slachtoffers van de tsunami. Besloten is toen het bedrag te verdelen in drieën. Eén derde is overgemaakt aan stichting Proplan/De Baanderij (transportkosten naar Sri Lanka), één derde is verstrekt aan Stichting Helpende Handen (hulp en wederopbouw van zeven zwaar getroffen dorpjes in India) en één derde is gereserveerd voor nieuw aan te melden acties. De gemeenteraad moet over de verdeling van dit resterend bedrag nog een besluit nemen.

Voor het deel dat gereserveerd is voor nieuw aan te melden acties, ruim e 24.000, zijn nieuwe aanmeldingen binnen gekomen. Deze projecten worden aan de hand van een aantal criteria beoordeeld:


1. Achter de aanvraag moet een Goudse organisatie staan, zoals een stichting, vereniging, kerk of
buurthuis

2. In het tsunami-gebied dient een erkende organisatie (waar het geld van Gouda naar toe gaat)
verantwoordelijk te zijn voor de hulpwerkzaamheden.
3. Het is gewenst doch niet verplicht dat de organisatie in Gouda acties organiseert ten behoeve
van de organisatie in het tsunami gebied.

4. Bij een donatie van boven de 1000 dient een verantwoording plaats te vinden door de
aanvrager.

5. Aanvragen voor familie, vrienden en kennissen die zijn getroffen in het rampgebied, hoe integer
ook, komen niet in aanmerking.

6. Eveneens komen persoonlijke aanvragen voor organisaties in het tsunami-gebied niet in
aanmerking. Controle achteraf is lastig.

Op basis van deze criteria stelt B en W voor om de projecten van Buurthuis de Speelwinkel, de Wereldwinkel Gouda en het parochiebestuur H. Antonius van Padua te Gouda te ondersteunen. Het resterende geld (e 15.890) wordt gereserveerd voor acties die dit jaar als gevolg van de tsunami nog nodig zijn.

donatie Wilde Ganzen
De Stichting Wilde Ganzen heeft de donatie van gemeente Gouda aan de stichting Helpende Handen vergroot met een premie van 70%. Naar India gaat dus in totaal e 40.800.
Footer