Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

IdtV en NPS vallen in de prijzen in Praag

Diemen-Zuid, 11 mei 2005 -- De documentaire 'I am the Violin' van Paul Cohen over de violiste Ida Haendel heeft op het 42e International Television Festival Golden Prague in de categorie 'documentaire' de Czech Crystal gewonnen. De prijs werd uitgereikt op de laatste dag van het vijfdaagse festival dat geheel is gewijd aan televisieprogramma's op het gebied van muziek en dans.

In dezelfde categorie ging een bijzondere vermelding naar de documentaire 'Discovering Sound: Maria João Pires' van filmmaker Roel van Dalen. De dansfilm 'Embracing Time' van choreograaf Ed Wubbe en regisseur Willem van de Sande Bakhuyzen werd speciaal gemeld in de categorie 'dans-/muziekprogramma voor televisie'. Tenslotte gingen vanuit de studentenjury bijzondere vermeldingen naar 'Discovering Sound: Maria João Pires' en 'Embracing Time'.

De drie winnende films zijn geproduceerd door IdtV Arts & Documentaries in co-productie met de NPS.

'I am the Violin' kwam bovendien tot stand met steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties, het CoBO- fonds en het Nederlands Fonds voor de Film. 'Discovering Sound: Maria João Pires' werd tevens mogelijk gemaakt door RNTV de Wereldomroep, NHK en het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties.'Embracing Time' kwam tot stand met steun van het Scapino Ballet Rotterdam en het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties.

'I am the Violin' draait vanaf 16 juni in de Nederlandse bioscopen en filmhuizen. De NPS zendt de documentaire komend najaar uit in Het Uur van de Wolf.

IdtV, opgericht in 1977, is als tweede grote onafhankelijke productiemaatschappij van Nederland, toonaangevend in de ontwikkeling en productie van (geïntegreerde) concepten, op het gebied van televisie, internet-tv, film, evenementen en promotiecampagnes. De producties van IdtV getuigen van hoogstaande kwaliteit en creativiteit.