2e persbericht van woensdag 11 mei 2005

Eindhoven 11-05-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verkeerscontroles

Bij verkeerscontroles op verschillende plaatsen in Woensel zijn woensdag tussen 9.00 en 14.30 uur 86 automobilisten bekeurd. De meeste bekeuringen betroffen het niet dragen van de autogordel (66). Verder bekeurde de politie voor het rijden door rood(18) en voor het niet handsfree bellen (2) in de auto.

Woensdag tussen 11.00 en 12.30 uur heeft de politie verkeerscontroles gehouden op de van Oldenbarneveltlaan en de Tongelresestraat. Er zijn 21 bestuurders bekeurd. Het merendeel omdat er geen autogordel werd gedragen. Verder bekeurde de politie voor het rijden door rood en niet handsfree bellen.

Gemert: Verkeersongeval

Een vrouw van dertig uit Beek en Donk is woensdagmorgen om 7.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Doonheide en Boekelseweg. Een 40-jarige automobilist uit Gemert die via Doonheide de kruising opreed, verleende op de kruising geen voorrang aan de vrouw die met haar auto van links kwam. De vrouw werd door de brandweer en ambulancepersoneel uit het wrak bevrijd. Ze is met rugletsel naar het Elkerliek ziekenhuis gebracht.

Helmond: Sociale fraude

Het Bureau Sociale Recherche Regio Helmond heeft tegen een 28-jarige vrouw uit Helmond proces-verbaal opgemaakt in verband met sociale zekerheidsfraude. Ze wordt ervan verdacht dat ze in de periode van 15 juli 2003 tot 6 april 2005 diverse malen een hennepkwekerij in haar woning had en deze werkzaamheden en/of de inkomsten eruit niet had opgegeven bij de sociale dienst. De gemeente Helmond vordert een bedrag aan verstrekte bijstand ter hoogte van 20.942,73 bruto terug.