Gemeente Vlaardingen


Stadsspeld voor A. Wapenaar
10 mei 2005

De heer A. Wapenaar heeft maandag 9 mei 2005 de Vlaardingse Stadsspeld uitgereikt gekregen door loco-burgemeester P.H.M. Scheffer.

De nieuwe drager van de Stadsspeld (rechts)
De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de Organisatie Vlaardingse Ondernemers (OVO). Rechts de drager van de Stadsspeld en zijn vrouw, links loco-burgemeester Scheffer (foto Arie Wapenaar).

In 1965 startte de heer Wapenaar samen met zijn vrouw een eigen slagerswinkel in de Westwijk. De heer Wapenaar kwam in 1988 in het OVO-bestuur en in 1989 werd hij voorzitter van de OVO. In de navolgende jaren was hij lid van de begeleidingscommissies bij het opzetten van de branchering van zowel het nieuwe Stadshart/Liesveld als van De (Nieuwe) Loper. Na de oplevering van De (Nieuwe) Loper begon hij daar ook een slagerswinkel. Landelijk was hij ook actief in diverse besturen van organisaties die betrekking hadden op zijn vakgebied.

Naast zijn ondernemingsgerichte activiteiten heeft hij een grote maatschappelijke betrokkenheid getoond. Zo heeft hij in de Westwijk veel samengewerkt met het Wijkcentrum De Telder; hun Westwijkdag werd gecombineerd met braderieën in de Westwijk en hij is circa 3 jaar geleden gevraagd om als voorzitter van een raad van betrokken Westwijkers zijn inbreng te hebben in de wijk. Bij de herinrichting van het nieuwe winkelgebied in de Westwijk is hij nauw betrokken .