Gemeente 's-Hertogenbosch

11-05-2005

Ontwerpprijsvraag Pastoor Bartenbrug van Bartjes naar Binnenstad

Het college van de gemeente 's-Hertogenbosch schrijft een prijsvraag uit voor het ontwerpen van een nieuwe Pastoor Bartenbrug. De gemeente streeft naar een inspirerend architectuurbeleid in de stad. Om de architectuurdiscussie in de stad te voeden, worden er een aantal activiteiten georganiseerd, waarvan de ontwerpprijsvraag een aansprekend voorbeeld is. Deze prijsvraag is voor architecten. Het is de bedoeling dat het winnende ontwerp uiteindelijk wordt gerealiseerd. Het uitschrijven van de prijsvraag gebeurt op initiatief van de gemeente en met medewerking van de Bond van Nederlandse Architecten, Kring 's-Hertogenbosch.

Aanleiding
De Bartenbrug is in 1935 gebouwd. De brug over de Aa vormde in die tijd een belangrijke schakel tussen de binnenstad en de nieuwe woonbuurten aan weerszijden van de Graafseweg. Het was de tijd dat ook in 's-Hertogenbosch het autobezit en gebruik duidelijk toenam. Zeventig jaar later is de brug aan het einde van zijn leven gekomen. De bouwtechnische staat is dusdanig dat de brug vervangen moet worden.

Deelname
Deelname staat open voor alle architecten en ontwerpbureaus die staan ingeschreven in het architectenregister. In de op te vragen brochure en op www.s-hertogenbosch.nl staan het wedstrijdprogramma en de spelregels.