Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (11/05)

BREDA, 11 mei 2005

Inbraak woning
BREDA: In een woning aan het Omegaplein is tussen zondagmiddag en dinsdagmiddag ingebroken. De voordeur was geforceerd waarna de hele woning is doorzocht. Een televisie en audio-apparatuur is meegenomen.

Politie houdt snelheidscontrole
BREDA: De politie heeft naar aanleiding van klachten van de bewoners van de Rithsestraat een snelheidscontrole gehouden. Tussen de Ambachtenlaan en de Mastbosstraat is dinsdagmiddag gecontroleerd met behulp van de lasergun. In een uur tijd reden 9 overtreders te hard. De toegestane snelheid bedraagt 50 km/per uur.

Gevaarlijke medicijnen verloren
BREDA: Dinsdagmiddag belde een inwoonster van Breda naar de politie met de mededeling dat zij medicijnen had verloren. Het blijkt te gaan op een plastic flesje met daarin ongeveer 18 pillen van het merk Concerta. Deze pillen zijn gevaarlijk als zij met meerdere tegelijk worden ingenomen. Bij het gebruik van 1 pil raakt met licht versuft. De politie vraagt omwonenden uit te kijken naar de medicijnen en ze af te geven op het politiebureau.

Aanrijding met letsel
BREDA: Een 40-jarige inwoner van Prinsenbeek is bij een aanrijding op de Leursebaan gewond geraakt. De man reed in zijn auto vanuit de richting van IABC. Nabij de tunnel verloor hij de macht over het stuur en kwam rechts naast de rijbaan terecht. Vervolgens reed hij tegen een personenauto met aanhangwagen aan en kwam tot stilstand. Aangezien de politie het vermoeden had dat er drank in het spel was heeft zij een bloedproef afgenomen. Na behandeling in het ziekenhuis kon de man weer naar huis.

Politie houdt winkeldief aan
FIJNAART: Een 68-jarige inwoner van Middelharnis is dinsdagochtend door de politie aangehouden nadat hij goederen had gestolen ter waarde van Euro 5,59 in een supermarkt aan de Oudemolensedijk. De verdachte kreeg een boete van Euro 130 die hij heeft betaald.

Diefstal uit bedrijf
BREDA: Tussen 1 mei en 9 mei is ingebroken bij een bedrijf gevestigd aan de Paardebijsters. Aan de achterzijde van het terrein werd het hekwerk opengeknipt waarna de daders door het hekwerk op het bedrijfsterrein konden komen. Vanaf het terrein is een zestigtal gasflessen weggenomen.

Diefstal uit school
BREDA: Uit een school aan de Hogeschoollaan is, naar nu bekend geworden, tussen woensdagavond en donderdagnacht ingebroken. De daders konden binnenkomen via de noodtrap en het dak. Ze forceerde een deur waarna zij het schoolgebouw doorzochten. Twee personal computers en een fototoestel zijn buitgemaakt.

Auteur: Nicolette Bovenhorst