Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (11/05/05)

OOSTERHOUT NB, 11 mei 2005

Twee verdachten stenengooien aangehouden

GEERTRUIDENBERG / OOSTERHOUT: De politie heeft maandag 9 mei een 19-jarige man uit Oosterhout aangehouden en woensdag 11 mei een 18-jarige man uit Oosterhout aangehouden. Beide mannen worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een incident in Geertruidenberg, waarbij een steen door de ruit van een woning werd gegooid.

De politie kreeg woensdag 27 april omstreeks 22.50 uur de melding dat één van de inzittenden van een bestelbus een steen door de voorruit van een woning aan de Haven had gegooid. De 38-jarige bewoonster van het pand kreeg weliswaar veel glasscherven over zich heen, maar raakte gelukkig niet gewond. De vrouw zat op de bank televisie te kijken, toen de bestelbus, met daarin een aantal mannen, langs reed. Eén van hen gooide plotseling een steen door de ruit van de woning van de vrouw. De bestelbus reed vervolgens verder in de richting van de Gasthuisstraat.
De politie stelde een onderzoek in, wat leidde tot de aanhouding van de beide verdachten. De maandag aangehouden verdachte is dinsdag 10 mei weer op vrije voeten gesteld. De woensdagochtend aangehouden verdachte is aan het eind van de middag heengezonden. Beide verdachten hebben een verklaring afgelegd. De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Fietser gewond na aanrijding

NIEUWENDIJK: Dinsdag 10 mei omstreeks 15.00 uur ontstond op het fietspad gelegen naast de A27 tussen Werkendam en Nieuwendijk een aanrijding tussen een fietser en een bromfietser . De fietser (nadere gegevens nog niet bekend) reed met enkele vrienden naast elkaar. De bromfietser, een 17-jarige jongen uit Hoogblokland, kwam hen tegemoet en remde nog af, maar kon de buitenste fietser niet meer ontwijken. Die kwam daardoor ten val. De fietser is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis.

Politie stelt onderzoek in naar eigenaar auto na inbraak in kantoorpand

TERHEIJDEN: De politie kreeg in de nacht van dinsdag 10 mei op woensdag 11 mei omstreeks 04.30 uur de melding dat er werd ingebroken in een kantoorpand aan het Koningsveld. Een politieagent was zeer snel ter plaatse waardoor de inbrekers gestoord werden en er vandoor gingen. Twee van hen gingen er te voet vandoor. De politieman heeft nog geprobeerd deze twee mannen te achterhalen, maar dat lukte helaas niet. Een andere man ging er in een auto vandoor. De auto werd even later verderop in de straat aangetroffen. De auto bleek niet van diefstal afkomstig te zijn. De politie stelt dan ook een onderzoek in naar de eigenaar van de auto. De inbrekers hadden geprobeerd een kluis uit het kantoorpand weg te nemen, maar moesten de kluis voor het gebouw achterlaten.

Jongetje gewond na aanrijding

WAARDHUIZEN: Dinsdag 10 mei omstreeks 17.00 uur raakte een 9-jarig jongetje uit Giessen op de Waardhuizen gewond na een aanrijding. Het jongetje fietste plotseling de weg op. Een 40-jarige automobilist uit Waardhuizen kon hem niet meer ontwijken en reed hem aan. De jongen kwam hierdoor ten val. Hij is per ambulance voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis in Gorinchem.

Man aangehouden na rijden onder invloed

DONGEN: De politie hield in de nacht van dinsdag 10 mei op woensdag 11 mei omstreeks 03.00 uur in de Steenstraat een 45-jarige man uit Dongen aan op verdenking van rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat het ademgehalte van de man 675 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien is zijn rijbewijs ingevorderd.

Politie onderzoekt brand

RIJEN: De politie kreeg in de nacht van dinsdag 10 mei op woensdag 11 mei omstreeks 00.45 uur de melding dat bewoners van de Kennedylaan een harde knal hadden gehoord en vervolgens iets hevig zagen branden op het wegdek van de Kennedylaan, ter hoogte van de kruising met de Van Hallstraat. Ter plaatse zag de politie op het wegdek twee grote zwarte plekken. Ook lagen er stukken gebroken glas op het wegdek. Het vuur was inmiddels uit. De politie stelt een onderzoek naar dit incident in en doet onder andere een buurtonderzoek.

Inbraak in winkel

SPRANG-CAPELLE: In de nacht van dinsdag 10 mei op woensdag 11 mei is omstreeks 02.00 uur ingebroken in een winkel in de Kerkstrat. De ruit van de voordeur bleek te zijn vernield. Uit de winkel werd een nog onbekend geldbedrag weggehaald. De politie onderzoekt de inbraak en doet onder andere sporenonderzoek en buurtonderzoek.

Politie houdt snelheidscontroles

OOSTERHOUT: De politie hield dinsdag 10 mei snelheidscontroles op de Oostpolderweg, Lage Molenpolderweg en Het Goorke (maximumsnelheid 50 km/uur). Met name op Het Goorke werd de politie met open armen ontvangen, daar reageerden bewoners heel positief op de komst van de politie.
Op de Oostpolderweg controleerde de politie tussen 09.55 uur en 11.25 uur 387 passanten, van wie er 11 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 km/uur.
Op de Lage Molenpolderweg, waar de politie tussen 12.20 uur en 13.50 uur 263 passanten controleerde, reden 11 automobilisten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km/uur.
Op Het Goorke controleerde de politie tussen 14.30 uur en 16.30 uur 217 passanten, van wie er 41 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 81 km/uur.

Politie houdt verkeerscontroles

OOSTERHOUT: De politie heeft dinsdag 10 mei tijdens een verkeerscontrole in de gehele gemeente twee bekeuringen uitgedeeld: 1 voor het niet handsfree bellen en 1 voor het rijden door rood licht.

DONGEN: De politie hield dinsdag 10 mei een verkeerscontrole in de Tramstraat, op de Hoge Ham en in de Eindsestraat. Daarbij werden in totaal 5 bekeuringen uitgedeeld, onder andere voor niet dragen van de autogordel, niet handsfree bellen en parkeren op een
invalidenparkeerplaats zonder geldige vergunning.

Auteur: Leonie van Ooijen