Ordina Beheer NV

Dividend Ordina vastgesteld op EUR 0,10 per aandeel

In de hedenmiddag gehouden Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Ordina N.V. werd de jaarrekening over 2004 vastgesteld en is het dividend over het boekjaar 2004 vastgesteld. Daarnaast is het voorstel tot statutenwijziging en het voorgestelde bezoldigingsbeleid van de leden van de Raad van Bestuur goedgekeurd. Tot slot werden een aantal gebruikelijke machtigingen verleend, onder meer op zowel de uitgifte als de inkoop van eigen aandelen.

Vaststelling jaarrekening en vaststelling dividend over het boekjaar 2004
Hedenmiddag werd door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Ordina N.V. de jaarrekening over het boekjaar 2004 vastgesteld. In 2004 realiseerde Ordina een omzet van EUR 383,4 miljoen en werd een resultaat voor interest, belastingen en amortisatie van goodwill gerealiseerd van EUR 25,6 miljoen. De nettowinst over 2004 bedroeg EUR 14,9 miljoen. De nettowinst per aandeel voor amortisatie van goodwill kwam over 2004 uit op een bedrag van EUR 0,50. In de vergadering werd tevens het dividend vastgesteld. In lijn met het binnen Ordina gehanteerde dividend- en reserveringsbeleid, werd het dividend over het boekjaar 2004 vastgesteld op een bedrag van EUR 0,10 per gewoon aandeel Ordina N.V., uit te keren in contanten. Het dividend zal betaalbaar worden gesteld op 20 mei 2005. Op 13 mei aanstaande zal het aandeel Ordina N.V. ex dividend worden genoteerd.

Goedkeuring statutenwijziging en beloningsbeleid Hedenmiddag heeft de Algemene Vergadering van Aandeelhouders ingestemd met de voorgestelde statutenwijziging van Ordina N.V. De statuten worden na wijziging in overeenstemming gebracht met de in Nederland in de loop van 2004 gewijzigde wetgeving inzake het structuurregime. Daarnaast zijn de statuten op onderdelen in lijn gebracht met principes en best practices uit de Nederlandse Corporate Governance Code. Tevens werd hedenmiddag goedkeuring verleend aan het beloningsbeleid voor de leden van de Raad van Bestuur, zoals dat ook reeds werd toegelicht in het verslag van de Raad van Commissarissen in het jaarverslag 2004.

Verleende machtigingen
Zoals te doen gebruikelijk, heeft de Algemene Vergadering van Aandeelhouders een aantal machtigingen verleend. De Stichting Prioriteit Ordina Groep werd gemachtigd tot het uitgeven van nieuwe aandelen Ordina N.V. en het in voorkomend geval uitsluiten van voorkeursrechten daarbij. Deze machtiging is gemaximeerd tot 20% van het uitstaande aandelenkapitaal van Ordina N.V. per heden. Daarnaast heeft de Algemene Vergadering van Aandeelhouders de Raad van Bestuur gemachtigd tot het inkopen van eigen aandelen tot een maximum van 10% van het uitstaande aandelenkapitaal tegen een koers die maximaal 10% ligt boven het gemiddelde van de slotkoers van het aandeel Ordina N.V op de vijf beursdagen, voorafgaand aan de feitelijke inkoop.

Omzet- en resultaatontwikkeling eerste halfjaar 2005 Hedenmorgen heeft Ordina N.V. een persbericht gepubliceerd waarin een toelichting is verschaft op de marktontwikkelingen in de eerste maanden van 2005. Daarin zijn tevens verwachtingen zijn uitgesproken over de omzet- en resultaatontwikkeling over het eerste halfjaar van 2005.

Over Ordina
Ordina is met een omzet van EUR 383 miljoen in 2004 een van de grootste beursgenoteerde dienstverleners in de Nederlandse en Belgische markt voor Informatie en Communicatie Technologie (ICT) en management consultancy. Wij profileren ons nadrukkelijk als partner van de klant. Met onderscheidende business proposities en superieure vakkennis willen wij waarde toevoegen aan de business van onze klanten. Wij zijn actief op de gebieden Business en Enterprise Solutions, System Integration & Development, Technical Automation, Netwerk- & Infrastructuur Consulting, Application Management en Business Process Outsourcing. Kennis en kunde voor branchespecifieke vraagstukken en oplossingen zijn geconcentreerd in de sectoren Finance, Public, Trade,Transport & Industry (TTI) en Energy, Telecom & Media (ETM). Ordina is opgericht in 1973 en telt circa 3.650 medewerkers. Het aandeel Ordina N.V. is genoteerd aan Euronext Amsterdam.