Provincie Limburg

Koninklijke onderscheiding voor de heer H. Benjamins te Arcen en Velden

Gouverneur mr. B.J.M. baron van Voorst tot Voorst overhandigt de versierselen behorende bij een koninklijke onderscheiding aan de heer H. Benjamins bij gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van de Raad van Bestuur van Koninklijke Frans Maas Groep N.V. De heer Benjamins is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn belangrijke verdiensten voor de wereldwijde ontwikkeling van het werkgebied in de transportsector en de uitgroei en versterking van de onderneming Frans Maas in het bijzonder.

De heer Benjamins is vanaf 1973 werkzaam in de transportsector, onder meer als transportcoördinator van de AKZO Groep. Vanaf 1991 is hij werkzaam bij de Koninklijke Frans Maas Groep N.V., aanvankelijk als directeur Business Development (1991-1993), als lid van de Raad van Bestuur belast met operationele zaken (1993-1997) en vanaf 1997 als voorzitter van de Raad van Bestuur. Onder zijn leiding heeft de onderneming zich meer dan verdrievoudigd. Met 214 vestigingen in 32 landen en ca. 7400 werknemers heeft Frans Maas zich ontwikkeld tot een toonaangevend bedrijf op het gebied van transport, expeditie en logistiek met een belangrijke positie op de wereldmarkt. De heer Benjamins heeft een cruciale rol gespeeld bij de ontwikkeling naar een integraal logistiek proces, de wereldwijde ontwikkeling van het werkgebied in de transportsector en de daarmee gepaard gaande groei van de werkgelegenheid.

De Gouverneur overhandigt de versierselen aan de heer Benjamins op woensdag 11 mei 2005 om ca. 17.00 uur in het Theater aan het Vrijthof te Maastricht.

11-5-2005 15:15