Waterschap Regge en Dinkel


11-05-2005 15:09

Minder vuil water in de beken dankzij buffertank 11-05-2005

VROOMSHOOP Minder wateroverlast en minder overstorten (met regenwater verdund rioolwater dat in de beek terecht komt) na een flinke regenbui. Dat is het resultaat van een tijdelijke uitbreiding van de rioolwaterzuiveringsinstallatie (rwzi) Vroomshoop.

Circa vier weken wordt er nu gewerkt met de buffertank. Dit tot volle tevredenheid van het waterschap. Door alle bebouwing van de laatste jaren in het gebied rondom Vroomshoop kon de rwzi de grote stroom afvalwater niet meer zuiveren. De zogenaamde afnameplicht moest dus verhoogd worden, maar de aanpassing van de rwzi stond pas gepland voor 2007. Tot die tijd moest dus een oplossing worden gezocht. Deze werd gevonden in de vorm van een tank, die het extra water tijdelijk opvangt. Deze tank met een doorsnee van 23 meter, ontworpen door medewerkers van het waterschap, kan 1500 kuub afvalwater opvangen. Het water wordt vanuit de tank geleidelijk naar de naastgelegen rwzi vervoerd.

Sproeiinstallatie
Niet alleen de tank is uniek. Ook de sproei-installatie is nieuw in Twente. Een sproei-installatie zorgt ervoor dat de tank elke keer wordt verschoond, zodat deze niet stinkt. Deze bak kan bovendien hergebruikt worden. Na 2007 wordt deze bak ingezet als slibopslag.