De Unie


Kilometerheffing pakt onevenredig slecht uit voor vertegenwoordigers 11/05/2005
Culemborg, 11 mei 2005 - âDe kilometerheffing pakt onevenredig slecht uit voor de handelsvertegenwoordigers- en reizigersâ, dat zegt John Kapteijn voorzitter van de NHRV, de beroepsgroep voor Nederlandse Handelsvertegenwoordigers. De NHRV is aangesloten bij vakbond De Unie.

Het verlagen van de wegenbelasting als compensatie is een te generieke maatregel, waarvan iedereen profiteert. Kapteijn vindt het beter als de wegenbelasting voor de handelsvertegenwoordiger wordt afgeschaft of gedifferentieerd. âWij zitten niet voor de lol op âs lands rijkswegen, het is onze broodwinning. Om ons daarvoor te straffen gaat wel erg ver. Per slot van rekening maken wij deel uit van de kurk waarop de Nederlandse economie draaitâ.

Verder moet minister Peijs van Verkeer en Waterstaat een einde maken aan de onrust onder onze achterban. âHet zal toch niet gebeuren dat wij een nieuwe administratieve lastendruk op ons dak krijgen. Wordt het een dagelijkse heffing?Moeten we elke dag afrekenen? Hoeveel moeten we afrekenen en bij wie en waar dan?â, vraagt Kapteijn zich af. âDus, wordt er vooraf of achteraf afgerekend. Wij hebben hier geen tijd voor, al ook door files en vakantieverkeer.â

Kapteijn hoopt dat de Tweede Kamer tijdens het interpellatiedebat met minister Peijs in de bres zal springen voor de
handelsvertegenwoordigers, die onder de werkgroep-Nouwen een âvergetenâ groep waren. De NHRV-voorzitter zal in een brief aan de minister zijn bezwaar kenbaar maken.

De beroepsgroep NHRV is aangesloten bij vakbond De Unie. De NHRV is de enige beroepsgroep in Nederland voor handelsagenten, handelsreizigers, vertegenwoordigers, merchandisers, acquisiteurs en commerciële buiten- en binnendienstmedewerkers en behartigt de belangen van zoân 2.000 leden.