Gemeente Mook & Middelaar


Spacer

Bewoners maken eigen buurt schoon (11 mei 2005)

Schoonmaakactie Toverdans in Molenhoek
Bewoners maken eigen buurt schoon

Bewoners en jongeren uit de Toverdans en omgeving in Molenhoek gaan a.s. zaterdag gezamenlijk aan de slag om hun buurt op te schonen. De bedoeling is het zwerfvuil in plantsoenen, straten en speelveldjes op te ruimen om zo het aanzien van de wijk te verbeteren.

Het initiatief hiertoe is onlangs geopperd tijdens een overlegbijeenkomst met de bewoners en jongeren. Buurtbewoners vinden een nette en leefbare woonomgeving belangrijk en zijn bereid daaraan zelf ook een concrete bijdrage te leveren. De gemeente juicht deze actie dan ook toe en zal de bewoners ondersteunen door klein handgereedschap, zoals grijpers, bezems en kruiwagens, ter beschikking te stellen. Bovendien zorgt de gemeente voor het afvoeren van het verzamelde vuil.

De schoonmaakactie vindt plaats op zaterdag 14 mei en start om 10.00 uur. Bewoners die een handje willen meehelpen worden opgeroepen daarbij aanwezig te zijn. Diegenen die zelf enig gereedschap hebben, kunnen dit meebrengen. Wethouder Piet Martens zal die dag ook aanwezig zijn en de bewoners met raad en daad bijstaan. De gemeente hoopt op een grote opkomst en dat deze actie uiteindelijk tot ieders tevredenheid kan worden afgesloten.
Berichttype Persberichten