Numico NV

Persbericht

Numico zal Steven Schuit voordragen als lid van de Raad van Commissarissen

Schiphol, 20 januari 2005 ­ De Raad van Commissarissen van Koninklijke Numico N.V. is voornemens de heer Steven Schuit voor te dragen als nieuw lid van de Raad van Commissarissen. Deze voordracht zal gedaan worden aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 11 mei 2005. Met de benoeming van Steven Schuit zal de Raad van Commissarissen uit zes leden bestaan. Onder de bepalingen van Nederlandse corporate governance code zijn alle leden op één na onafhankelijk.

Steven R. Schuit (62), met Nederlandse nationaliteit, is partner van het internationale advocatenkantoor Allen & Overy en gespecialiseerd in corporate governance en bedrijfsfinancieringen. Daarnaast is hij parttime hoogleraar Internationaal Commercieel en Financieel Recht aan de Universiteit van Utrecht. Op 1 mei 2005 zal Steven Schuit zich terugtrekken als partner van Allen & Overy, hij blijft echter een adviserende rol houden.

Rob Zwartendijk, voorzitter van Numico's Raad van Commissarissen: "Wij zijn zeer verheugd dat Steven Schuit bereid is tot onze Raad van Commissarissen toe te treden. Met zijn kennis van en wereldwijde ervaring in ondernemingsrecht en corporate governance zal hij ons op deze gebieden een waardevolle bijdrage kunnen leveren."

In de verdere verbetering van het corporate governance beleid, heeft Numico besloten een nieuwe commissie in de Raad van Commissarissen te benoemen ten behoeve van benoemingen, corporate governance en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is de bedoeling dat de heer Schuit een belangrijke rol in deze nieuwe commissie zal spelen.

Koninklijke Numico is een bedrijf dat is gericht op gespecialiseerde voedingen met leidende posities in de markten van Babyvoeding en Klinische Voeding. Numico is actief in meer dan 100 landen en heeft circa 10.500 medewerkers in dienst. (www.numico.com).
---
Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Koninklijke Numico N.V. Corporate Communications tel. +31 20 456 9077 Koninklijke Numico N.V. Investor Relations tel. +31 20 456 9003

0502


---- --