Ingezonden persbericht


Published: 12:46 04.05.2005 GMT+2 /HUGIN /Source: Van Lanschot /AEX: VLAN /ISIN: NL0000302636

Paul Loven voorgedragen als lid Raad van Bestuur Van Lanschot

De Raad van Commissarissen van Van Lanschot NV heeft het voornemen P.A.M. (Paul) Loven (48) per 1 augustus 2005 te benoemen tot lid van de Raad van Bestuur van Van Lanschot NV / F. van Lanschot Bankiers NV. De kennisgeving van zijn benoeming zal worden toegevoegd aan de agenda van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Van Lanschot NV die op 11 mei 2005 wordt gehouden.

Paul Loven zal zich bij Van Lanschot, mede met het oog op de voorgenomen invoering van een nieuw back office-systeem, in het bijzonder richten op het leidinggeven aan de back office-activiteiten en de afdeling Finance & Control.

Sinds 1981 werkt hij bij ABN AMRO Bank. De laatste jaren bekleedde hij daar de functies van Chief Operating Officer en Chief Financial Officer van de Business Unit Nederland. Eerder was hij onder meer verantwoordelijk voor de Operating, Finance en IT-portefeuille van ABN AMRO in Zuid-Amerika en het Caribisch gebied.

Paul Loven zal tot lid van de Raad van Bestuur worden benoemd voor een periode van vier jaar. Zijn arbeidsovereenkomst zal worden aangegaan voor onbepaalde tijd. De benoeming zal geschieden onder voorbehoud van goedkeuring van De Nederlandsche Bank.

Er zal in zijn arbeidsovereenkomst een afvloeiingsregeling worden opgenomen die in lijn is met best practice bepaling II.2.7 van de Nederlandse corporate governance-code.

De bezoldiging van Paul Loven zal in lijn zijn met het bezoldigingsbeleid dat is besproken in de aandeelhoudersvergadering van 20 oktober 2004. Verwezen wordt naar het rapport van de Selectie- en Remuneratie commissie dat onderdeel uitmaakt van het jaarverslag Van Lanschot NV 2004. Nadere gegevens uit het contract met Paul Loven zullen tijdens de vergadering van aandeelhouders van 11 mei 2005 bekend worden gemaakt.

Na toetreding van de heer Loven tot de Raad van Bestuur zal de Raad van Bestuur van Van Lanschot als volgt zijn samengesteld:


- Drs F.G.H. (Floris) Deckers, voorzitter;
- Mr C.N. (Carel) van der Spek;

- Mr P.R. (Peter) Zwart;

- Mr H.H. (Hanso) Idzerda;

- P.A.M. (Paul) Loven.

(foto) Paul Loven is voorgedragen als lid Raad van Bestuur Van Lanschot NV. (vrij van copyright: Fotopersbureau Dijkstra. De foto wordt u per e-mail toegestuurd of kan worden opgevraagd. Telefoon +31 (0) 297- 566 883)

's-Hertogenbosch, 4 mei 2005

Klik op de bijlage om de pdf-versie van het persbericht, inclusief het Curriculum Vitae P.A.M. Loven, te openen:

Persbericht (pdf-versie)

F. van Lanschot Bankiers NV is de oudste onafhankelijke bank van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737. De bank richt zich op een drietal doelgroepen: de vermogende particulier, het middelgrote (familie)bedrijf en de institutionele belegger. Van Lanschot staat voor kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, waarin integrale advisering, persoonlijke service en maatwerk centraal staan. Van Lanschot NV is genoteerd aan de Euronext Amsterdam Stock Market.

*****

Perscontacten Van Lanschot: J.A. Stein, Manager Corporate Communicatie. Telefoon +31 (0)73 548 33 50; telefax +31 (0)73 548 32 04.

Bezoek onze website voor meer informatie over Van Lanschot: http://www.vanlanschot.org