Ministerie van Defensie


http://www.mindef.nl

MINDEF: Persuitnodiging

De drie nieuwe topsporters van Defensie treden woensdag 11 mei, in het bijzijn van staatssecretaris Cees van der Knaap, officieel toe tot de Defensie Topsport Selectie (DTS) op de Pontonniersschool in Hedel (Br). Het gaat om ringenturner Yuri van Gelder, hordenatleet Gregory Sedoc en sprinter Caimin Douglas. De drie sporters hebben met goed gevolg hun militaire opleiding afgerond en beginnen medio mei met hun werk bij de Koninklijke Landmacht.

Vertegenwoordigers van de media zijn vanaf 13.30 uur van harte welkom op de Pontonniersschool om de presentatie van de nieuwe topsporters bij te wonen. De officiële presentatie begint om 14.00 uur, in het bijzijn van andere leden van de Defensie Topsport Selectie, waarna de staatssecretaris de nieuwe sporters officieel laat toetreden tot de topsportselectie. Na het officiële programmagedeelte kunnen mediavertegenwoordigers deelnemen aan een interactieve presentatie van het Opleidings- en Trainingscentrum Genie, het defensieonderdeel waar Yuri van Gelder gaat werken. Personeel van de Pontonniersschool zal samen met sergeant Van Gelder laten zien uit welke elementen de Genieopleiding bestaat, zoals het slaan van bruggen, het verplaatsen met behulp van aanvalsboten en het lanceren van een middenponton. Uiteraard is er ruimschoots de gelegenheid voor interviews met de nieuwe DTS-ers en andere leden van de topsportselectie, waaronder judoka's Deborah Gravenstijn en Mark Huizinga en atleet Bram Som. Daarnaast zijn er enkele aantrekkelijke locaties om foto's te maken van de leden van de Defensie Topsport Selectie.

Programma:
13.30 - 14.00
Ontvangst op de Pontonniersschool in Hedel bij Den Bosch 14.00 - 14.30
Opening en welkomstwoord door de commandant van de Pontonniersschool, majoor de Knegt, en de coördinator van de Defensie Topsportselectie, luitenant-kolonel Kees Meijll, alsmede de officiële toetreding van de sporters tot de DTS, door de staatssecretaris van Defensie Cees van der Knaap.
14.30 - 15.30
Interactief demonstratieprogramma en mogelijkheid tot het maken van foto's.
15.30 - 17.30
Barbecue en afsluitend samenzijn

Gedurende de hele middag zijn de nieuwe sporters en de andere aanwezige DTS-ers beschikbaar voor interviews.