Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Van: Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) Aan: Perscontacten
Datum: dinsdag 10 mei 2005

LIVE! Van Hoof versus De Waal
JOVD organiseert debat over solidariteit tussen generaties

De liberale Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) organiseert morgenavond in Utrecht een debat over solidariteit tussen generaties. De jonge liberalen pleiten voor het delen van de last tussen jong en oud. De toenemende vergrijzing in Nederland zorgt ervoor dat niet alle lasten op jongeren kunnen en mogen worden afgeschoven. De jonge liberalen vinden dat babyboomers ook rekening moeten houden met de (toekomstige) belastingdruk op jongeren. Staatssecretaris Van Hoof (Sociale Zaken) en FNV-voorman Lodewijk de Waal zullen op 11 mei de degens kruisen in een debat over onder andere de solidariteit tussen generaties.

De JOVD vindt dat toekomstige AOW-ers ook zelf moeten bijdragen aan de kosten van de vergrijzing. De AOW is niet heilig! Ook van hen kan een bijdrage worden gevraagd. De ontwikkelingen zorgen enkel voor meer kosten: de zorg wordt duurder en de levensverwachting wordt langer (en het aantal jaren AOW dus ook). De JOVD is een voorstander voor het afbouwen van de AOW en burgers zelf te laten sparen voor het pensioen. Landelijk Voorzitter Hans de Backer: "Wij willen er naar toe dat iedereen voor de eigen oudedagsvoorziening gaat sparen. Om te beginnen willen wij dat ouderen zelf premie gaan betalen en de AOW inkomensafhankelijk wordt".

Het debat tussen Lodewijk de Waal en Staatssecretaris Van Hoof wordt georganiseerd door de afdeling Utrecht van de JOVD. Het zal plaatsvinden in Zalencentrum De Kargadoor (Oudegracht 36) te Utrecht van 20:00 tot ongeveer 21:45 uur.


- einde persbericht -