Ingezonden persbericht


Nieuws op www.wijninfo.nl

Hoogtepunten van "Ontdek de Nieuwe Wereld" in Amersfoort

De populariteit van wijnen van buiten Europa is in korte tijd flink gestegen. Eén op de vier wijnen, die we drinken komt nu uit de "Nieuwe Wereld". Het aanbod is zeer diverse en overzicht heeft de Nederlandse consument nog niet echt. Daarom organiseert Perswijn, het grootste wijntijdschrift van de Benelux, voor de derde maal "Ontdek de Nieuwe Wereld". Dit is een overzichtsproeverij, waar meer dan 300 wijnen van 32 verschillende importeurs en wijnhandels te proeven zijn. Maar ook de volgende speciale proeverijen :

Bodegas Salentein
De Argentijnse Bodegas Salentein ligt in de Alto Valle de Uco, tegen het Andes gebergte op 1100 m hoogte. Naast de wijnen afkomstig van Finca El Portillo, bestaat het assortiment uit de serie die de naam van de Bodega draagt: Salentein. Importeur: Verbunt Wijnkopers

Opus One
In 1978 besloten Baron de Rothschild en Robert Mondavi tot een gezamenlijk project in Napa Valley: Opus One. De deal werd daar beklonken in een minuut of twintig. In de jaren negentig ontwikkelde Opus One zich tot een wijn met een eigen karakter. De basis voor een masterclass van grote allure, met een serie wijnen met een grote internationale reputatie. Napa met een touch Bordeaux. Of andersom?

Eben Sadie
De meest besproken jonge Zuid-Afrikaanse wijnmaker, Eben Sadie, eigenwijs en radicaal. Surfer, party animal, vader van 3, briljant fotograaf, maar vooral wijnkunstenaar. Kunst met de grote K en een vleug(je) Rock & Roll. Eben is een fervent aanhanger van biodynamische wijnbouw. 'Anything less is just McDonalds. With biodynamic, it's possible to take winemaking to the next level. Watch me, I'm going to blow the roof off', aldus Eben. De Columella 2002 kreeg in de John Platter 5 sterren en werd door Steven Spurrier (Decanter) uitgeroepen tot 'Best New World Red'! Importeur: Great Grapes

Torino en Tarapacá: Terroir van de Andes

Zowel bij het Argentijnse Michel Torino, zeer hoog gelegen en ecologisch, als het Chileense Tarapacá, heeft het constant ontwikkelen en benadrukken van het eigen terroir hoogste prioriteit. Aan de hand van deze twee top-bedrijven laat wijnschrijver Ronald de Groot zien wat het begrip "terroir" in Zuid Amerika betekent. Een uiterst boeiende ontdekkingsreis langs beide zijden van de Andes!

Importeurs: Horizon Wines en Vinée Wijnimport

Primeur in Nederland: Jacob's Creek Options Game

Uniek, voor het eerste op het Europese vasteland, zal een Options Game georganiseerd worden. Jacob's Creek, het meest succesvolle Australische wijnmerk, sponsort deze - tot het eind toe - spannende wijnwedstrijd. Deze staat open voor teams van zowel liefhebbers als vakmensen. De beste tien teams van de voorronden die 's middags gehouden worden, gaan door naar de finale later op die dag. 's Avonds bij het buffetdiner kan iedereen aan de individuele Options Game mee doen. Naast Jacob's Creek maken Schott-Zwiesel, makers van het Tritanglas en Vacu Vin deze wedstrijd mogelijk. Teams van vier kunnen zich opgeven op www.wijnpers.nl/ontdek.

Inlichtingen :

André Sauerbier

mobiel: 06-45010718

e-mail: andre@wijnpers.nl

Uitgeverij de Wijnpers

tel. 020-6922108

e-mail: wijnpers@wijnpers.nl