Ingezonden persbericht


Published: 07:30 11.05.2005 GMT+2 /HUGIN /Source: Imtech N.V. /AEX: IMUN /ISIN: NL0000361269

Imtech: orders 30 miljoen euro voor technologie in twee multifunctionele sportarena's in Duitsland

Gouda, 11 mei 2005 - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) heeft onlangs voor een totale waarde van ruim 30 miljoen euro opdracht gekregen voor de complete technologische inrichting in twee nieuw te realiseren multifunctionele sportarena's in Mannheim en Düsseldorf.

De multifunctionele SAP-arena in Mannheim wordt gerealiseerd op initiatief van SAP en in opdracht van de D. Hopp Stichting. De arena is primair bestemd als thuisbasis voor de IJshockeyvereniging Adler Mannheim, maar zal daarnaast ook gebruikt worden voor boks- en basketbalwedstrijden en ruitersportevenementen. De capaciteit van het overdekte stadion bedraagt 15.000 toeschouwers. Daarnaast zijn er zijn veertig VIP-loges aanwezig, alsmede diverse restaurants en kiosken.

De multifunctionele sportarena 'dome in Rath' in Düsseldorf zal de thuisbasis worden van de IJshockeyvereniging DEG Metro Stars, maar wordt ook gebruikt voor handbalwedstrijden. De capaciteit van het overdekte stadion bedraagt 13.500 toeschouwers. In het overdekte stadion is een aparte businessclub aanwezig met een capaciteit van 620 businessseats en 38 VIP-loges met elk tien zitplaatsen, alsmede 420 parkeerplaatsen.

In beide arena's is Imtech (Imtech Deutschland) verantwoordelijk voor de complete technologische inrichting, waaronder elektrotechniek, energie- en stroomvoorzieningen, beveiliging, sprinklertechnologie, verwarming, ventilatie, airconditioning, koudetechnologie voor de ijsbaan, meet- en regeltechnologie en ICT-infrastructuur.

Voor de arena in Düsseldorf heeft het ZIT, het R&D Center van Imtech in Duitsland, speciale computersimulaties en testen uitgevoerd met het oog op een optimale brandbeveiliging en luchtstroming.

De arena in Mannheim wordt in 2005 opgeleverd, die in Düsseldorf in 2006.

Op het gebied van technologie voor sportvoorzieningen beschikt Imtech in Duitsland over een goede reputatie en tientallen referentieprojecten, waaronder de technologische renovatie van het Olympisch Stadion in Berlijn en de arena AufSchalke, het voetbalstadion van Schalke '04.

0-0-0-0-0-0-0-0-0

Nadere informatie
Imtech N.V.
Mr. M.E.J. (Mark) Salomons
Secretaris van de Vennootschap
Telefoon: (0182) 54 35 14
E-mail: mark.salomons@imtech.nl
www.imtech.nl

Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van informatie- en communicatietechnologie, elektrotechniek en werktuigbouw. Met ongeveer 13.000 medewerkers realiseert Imtech een omzet van ruim 2 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten utiliteit, industrie, maritiem, infra en telecom in België, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Engeland, Spanje en is tevens actief in Oost-Europa. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext, waar Imtech is opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index (AScX) en de Next 150 Index.

Imtech N.V. Quinterium Offices I Kampenringweg 45-A 2803 PE Gouda Nederland Tel +31 (0)182 543 543 Fax +31 (0)182 543 500 Email: info@imtech.nl