Ballast Nedam

BALLAST NEDAM UPDATE:

Voorstel om beschermingsconstructies te verwijderen Resultaatverwachting 2005 ongewijzigd: aanzienlijke toename EBIT 2005 Joint venture met TCN gesloten; TCN en Wedge heroverwegen aandeelhouderspositie Nieuwe 5% aandeelhouder
Nieuwe grote projecten verworven
Nieuwe pensioenregeling ingevoerd

Verwijdering van beschermingsconstructies
In de Vergadering van Certificaathouders van heden worden enkele wijzigingen van de Statuten van de Stichting Administratiekantoor en van de Administratievoorwaarden besproken. Deze wijzigingen houden in, dat het administratiekantoor onbeperkte stemvolmachten zal verlenen, bindende steminstructies zal accepteren en geen mogelijkheid meer zal hebben om volmachten in te trekken, zoals bijvoorbeeld in het geval van een mogelijke overname. De certificaten waren overigens reeds direct royeerbaar. Door de wijziging zullen de nog bestaande beschermingsconstructies zijn afgeschaft. De enige taak van het administratiekantoor is dan het waarborgen van een verantwoorde besluitvorming door het bundelen van het stemrecht van certificaathouders die geen steminstructie hebben gegeven en of aan wie geen stemvolmacht is gegeven. Met deze wijzigingen voldoet Ballast Nedam op dit punt volledig aan de Code Tabaksblat en loopt het vooruit op mogelijke wetgeving hieromtrent.

Resultaatverwachting 2005 ongewijzigd
Aansluitend aan de Vergadering van Certificaathouders zal heden ook de Algemene Vergadering van Aandeelhouders plaatsvinden. In deze vergadering zal de eerder uitgesproken verwachting dat het EBIT- resultaat in 2005 ten opzichte van 2004 ( 19 mln.) aanzienlijk zal stijgen (i.e. 30-45%), worden herbevestigd op basis van de resultaten in het eerste kwartaal van 2005. Daarmee ligt het ook in de lijn der verwachting dat, conform het bestaande dividendbeleid, 50% van het nettoresultaat over 2005 als dividend wordt uitgekeerd. De Raad van Commissarissen stelt voor om het dividend over 2004 nog te passeren teneinde de solvabiliteit verder te versterken.

Joint venture met TCN gesloten
Ballast Nedam en de vastgoedontwikkelaar en ­beheerder TCN hebben een joint venture opgericht voor het gezamenlijk verwerven en uitvoeren van (met name PPS-)projecten. Beide partijen nemen hierin voor 50% deel. De joint venture bundelt gespecialiseerde kennis, creativiteit en uitvoeringsdeskundigheid vanuit de twee moederbedrijven. De joint venture heeft o.a. als doel om projecten te genereren vanaf de conceptfase tot en met de exploitatie. Ballast Nedam en TCN werken sinds 2004 succesvol samen in een tiental projecten. Deze samenwerking zal nu middels de joint venture worden geïntensiveerd. Een volgende reeks van een tiental projecten wordt thans voorbereid.

Nu de operationele samenwerking tussen Ballast Nedam en TCN tot uitdrukking is gekomen in de vorm van deze joint venture heeft TCN ­ samen met Wedge ­ aangegeven dat zowel de strategische als financiële rationale om een dominant belang te houden in Ballast Nedam is afgenomen. Daarom onderzoeken deze partijen, samen met ABN AMRO Rothschild en Kempen & Co. de mogelijkheid om hun respectieve belangen in Ballast Nedam geheel of gedeeltelijk af te bouwen. Ballast Nedam staat positief tegenover dit voornemen, mede gezien haar wens om de aandeelhoudersbasis van Ballast Nedam te verbreden en de verhandelbaarheid van de Ballast Nedam aandelen te vergroten.

5%-belang
Bibiana Beheer B.V. heeft op 9 mei jl. een 5%-belang in Ballast Nedam verworven.

Nieuwe grote projecten

Reconstructie A2 Rondweg `s Hertogenbosch
Ballast Nedam heeft samen met Dura Vermeer en GTI de aanbesteding gewonnen van een project voor de reconstructie van de A2 bij `s-Hertogenbosch. De autosnelweg wordt verbreed en omgebouwd van 2x3 naar 4x2 rijstroken. De omvang van het project bedraagt 90 mln. (Ballast Nedam-deel: 49 mln.)

Stedelijke herstructurering Laakhaven Den Haag
Een consortium bestaande uit Ballast Nedam, Johan Matser en Kristal heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de gemeente 's-Gravenhage. Het betreft de stedelijke herstructurering van het gebied Laakhaven West. Het project omvat ca. 800 woningen en 15.000 m² bedrijfsruimten. De omzet van dit project is ca. 175 mln. Ballast Nedam participeert hierin voor een derde deel.

Kantorencomplex Westraven Utrecht
Dit project betreft de renovatie van het kantorencomplex Westraven langs de A2 bij het Amsterdam- Rijnkanaal. Tevens worden er nieuwe kantoorvleugels aangebouwd. Het totale vloeroppervlak is 50.000 m². Het budget bedraagt 72 mln. voor de combinatie Ballast Nedam, BAM, Imtech en Homij. Het Ballast Nedam deel van dit project is 27 mln.

Mondriaan College Den Haag
Een "design & build"-contract met een aanneemsom van 22 mln.

Woonzorgcomplex Delft
Dit project is een samenwerking tussen Ballast Nedam, een corporatie en een zorgleverancier. De bewoners (zowel huurders als kopers) kunnen een beroep doen op de zorgondersteuning die in het complex wordt geleverd. De bouwsom van dit project is 30 mln.

Nieuwe pensioenregeling ingevoerd
Ballast Nedam heeft per 1 januari 2005 een nieuwe pensioenregeling ingevoerd. Deze regeling heeft een zogenaamd collectief Defined Contribution-karakter: de vennootschap betaalt een vaste premie en kan niet meer worden verplicht tot een aanvulling van het pensioenfonds in het geval van onderdekking. blad 2 van 2 2005.006 / 11 mei 2005

Ringwade 1
3439 LM Nieuwegein

Postbus 1339
3430 BH Nieuwegein Persbericht

Telefoon (030) 2 85 33 33 Nummer 2005.006 Telefax (030) 2 85 48 75 Datum 11 mei 2005 Website www.ballast-nedam.nl Inlichtingen Public Relations KvK 33.201.106 Telefoon (030) 2 85 41 61


---- --