Beers Bedrijfsauto

Young European Truck Driver

Heisterkamp bestelt tweehonderd Scania Euro 4 trucks

05/11/2005

De nieuwe Scania's voor Heisterkamp zijn o.a. uitgerust met de comfortabele Highline cabine (klik voor grotere foto) Heisterkamp uit het Overijsselse Oldenzaal heeft onlangs besloten tot de aanschaf van tweehonderd stuks nieuwe Scania's met een 340 pk Euro 4 motor. Deze motor maakt gebruik van het EGR-systeem van uitlaatgasrecirculatie om aan de Euro 4 norm te voldoen. De order is geplaatst bij SCANIA Beers B.V. te Deventer. Deze zal ook over een periode van 1,5 jaar de voertuigen gaan uitleveren. Naast de 340 pk/250 kW Euro 4 motor zijn de voertuigen ook voorzien van de comfortabele Highline cabine voor internationale toepassingen en de 9-versnellingsbak.

Het Scania EGR-systeem verzekert zowel de ondernemer als de chauffeur van een probleemloos gebruik van de voertuigen. Omdat het behalen van de Euro 4 norm bij het EGR-systeem bij de bron is aangepakt, is er geen extra apparatuur en nabehandeling nodig. De transporteur verliest geen laadvermogen of -capaciteit en de ceen extra tijd met het vullen van een extra tank met een ureum, zoals bij het SCR-systeem het geval is.

De 200 nieuwe Scania's zullen deels het wagenpark van Heisterkamp gaan vervangen en zullen deels ter uitbreiding van de vloot worden ingezet. Naast een beoogde besparing op onderhouds-, brandstof- en milieukosten, past een systematische vernieuwing van het wagenpark in het beleid van de innovatieve onderneming. Het wagenpark van Heisterkamp omvat thans ca. 700 eenheden. Het bedrijf heeft vestigingen in Gent (België), Travemünde en Trier (Duitsland), Trelleborg (Zweden) en Szczecin (Polen). Een groot aantal transportbewegingen vinden derhalve in of door Duitsland plaats. De nieuwe voertuigen zullen dan ook grotendeels op deze routes worden ingezet.

De laatste jaren is het dienstenpakket van Heisterkamp sterk uitgebreid. De 1.200 medewerk(st)ers bieden naast Trailertrucking ook Truck- en Trailerrental, Trailer repairs, Truck- en Trailerwashing, Used Trucks en Customs Service. Het management van Heisterkamp is duidelijk over de toekomst: "Wij willen elk jaar beter presteren dan het jaar ervoor, we willen meegroeien met de klanten om ze te kunnen blijven bedienen op het niveau dat ze van ons gewend zijn".

© Copyright Scania 2004 All rights reserved.