Gemeente Heerhugowaard


Nieuw omnibusonderzoek

De gemeente start half mei met het jaarlijkse omnibusonderzoek.

Onder andere over de website worden vragen gesteld in het omnibusonderzoek

De gemeente start half mei met het jaarlijkse omnibusonderzoek. Dit is een schriftelijke enquête waarin vragen aan zeshonderd burgers worden gesteld over gemeentelijke zaken.

Het houden van dergelijke enquêtes is één van de manieren waarop de gemeente de meningen van de inwoners peilt. Op die manier kan het gemeentebestuur de opvattingen en meningen van inwoners zo goed mogelijk bij beslissingen betrekken.

Onderwerpen
De vragen die worden gesteld, gaan over het Stadsnieuws, de website van de gemeente (www.heerhugowaard.nl), deelname aan vrijwilligerswerk, brandpreventie en het gebruik van brandmelders, afvalscheiding en het los inzamelen van oud papier. In de enquête is ook een regionaal deel opgenomen. Aan het einde van de vragenlijst worden een aantal persoonlijke gegevens gevraagd zoals leeftijd, werksituatie en inkomen. Die gegevens zijn nodig om te weten of er voor bepaalde groepen mensen ( bijvoorbeeld jongeren, ouderen, vrouwen) specifieke maatregelen nodig zijn.

Ophalen formulieren
De enquêteurs halen de formulieren weer op tussen 13 en 27 mei. Zij kunnen zich met een speciaal pasje legitimeren. De enquêteurs kunnen eventueel vragen toelichten en helpen bij het invullen.

Anoniem
De adressenlijsten die gebruikt worden voor verzending en ophalen van de formulieren worden na gebruik vernietigd, evenals de enquêteformulieren. De antwoorden worden anoniem verwerkt. De uitkomsten worden uitsluitend gebruikt voor dit onderzoek.

11-5-2005