Gemeente Ambt Montfort


Klachten openbaar busvervoer kern Montfort

Bij de gemeente zijn diverse reacties binnengekomen over het verdwijnen van de bushaltes in de kern Montfort.

Bij de start van de nieuwe dienstregeling op 9 januari 2005 heeft Hermes de haltes aan de Markt en de Zandstraat in Montfort laten vervallen. Met name voor ouderen en mindervaliden is de afstand naar de halte Dijk vaak te groot. Voorafgaand aan deze wijziging heeft Hermes de concept dienstregeling 2005 voorgelegd aan het college van Burgemeester en Wethouders.
"Toen ons de gevolgen van de gewijzigde dienstregeling voor het centrum van Montfort duidelijk werden, namelijk het vervallen van de beide voornoemde bushaltes, hebben wij Hermes met klem verzocht om de haltes in het centrum te handhaven omdat anders het serviceniveau met name voor de oudere inwoners van Montfort zou verslechteren" , aldus verantwoordelijk wethouder J. Reijnders.
Het beleid van vervoersbedrijf Hermes is echter gericht op het verbeteren van de aansluitingen op het treinvervoer en het verkorten van de reistijden met de bus. Om dit te bereiken wordt er, met name op het platteland, op grote schaal routestrekking toegepast. Dorpen op het platteland worden hierdoor alléén nog middels zogenaamde randbediening bediend.
Vervoersbedrijf Hermes is ondanks ons dringend verzoek om het centrum van Montfort te blijven bedienen op hun standpunt blijven staan om de bushaltes in het centrum op te heffen.