Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

KRAFTWERK OP 1 JULI IN TILBURGSE 013

Dat het pop- en rocklandschap vandaag de dag er zonder The Beatles anders uit zou zien, staat vast. De stempel die het Duitse Kraftwerk op het electrogenre (techno, dance, industrial) drukte, is minstens even onuitwisbaar. De elektronicapioniers van Kraftwerk brengen binnenkort de eerste live-cd uit hun carrière uit. Maar het blijft altijd beter om de Duitsers ook echt live te zien! Vrijdag 1 juli staan de mannen in het Tilburgse 013.

Kraftwerk is een groep die erin slaagt drie decennia te overleven. Het Duitse Kraftwerk - met de schijnbaar onverwoestbare tandem Ralf Hütter & Florian Schneider aan het roer - blijft standhouden ook al variëren de productiviteit en personeelsbezetting nogal eens. Heden ten dage zijn de twee originele leden, Ralf en Florian nog steeds van de partij!

Krafwerk werd begin jaren '70 opgericht in Düsseldorf. Het scoorde hun grootste hit met Autobahn (1974) dat veel hedendaagse hiphop, dance en elektronica heeft geïnspireerd. De plaat werd veelvuldig gedraaid in Detroit, de stad die nu bekend staat als het walhalla voor de techno. Groepen als Human League, Orchestral Manoeuvres In The Dark, Pet Shop Boys, Eurythmics en Depeche Mode zijn beinvloed door de grondleggers van de synthesizer- en drummachinepop. Kraftwerk drukte ook stempels op mode, grafiek en kunst. Kortom. een futuristische groep die vernieuwing altijd combineerde met hitkracht.

Pitchfork: ".it is a distinctly engaging, sophisticated experience." Guuz Hoogaerts (Nieuwe Revu, Subjectivisten): "Respect is wat Kraftwerk verdient." :
VR 01.07 KRAFTWERK
Locatie: Tilburg, 013
Zaal open: 20.00 uur / Aanvang 21.30 uur
EUR 35,-
VVK via Ticket Service Nederland, www.ticketservice.nl, 0900-3001250 (45cpm), alle grote VVV en GWK kantoren.

www.kraftwerk.com


- EINDE PERSBERICHT -

De Nederlandse concertorganisator The Alternative is verantwoordelijk voor het concert van Kraftwerk. Meer informatie over The Alternative is te vinden op www.thealternative.nl.

The Alternative
Willem Venema: willem@thealternative.nl
Folkert-Jan Blaauw: folkert@thealternative.nl

Voor meer informatie over het concert in 013, www.013web.nl

013
Marlies Timmermans: marlies@013web.nl


---- --