Ingezonden persbericht


9 maart 2005

Kennis shoppen op de GlazenwassersVakbeurs 2005

Op woensdag 11 en donderdag 12 mei aanstaande vindt in het NBC te Nieuwegein de 6e editie van de GlazenwassersVakbeurs plaats in het NBC te Nieuwegein. Deze vakbeurs is een initiatief van het OSB-segment AWOG (Alles Weten Over Glazenwassen) en wordt in samenwerking met Heliview Conferences georganiseerd. De GlazenwassersVakbeurs informeert onder andere glazenwassers, gevelreinigers, ondernemers, gebouweigenaren en leveranciers over actuele ontwikkelingen in de branche.

Ten opzichte van de vorige editie in 2003 is de vakbeurs deze keer nog breder van opzet. Naast diverse standpresentaties in twee hallen en op het buitenterrein, wordt de bezoeker een breed congresprogramma aangeboden. Bovendien wordt in samenwerking met vakopleidingsinstituut SVS een wedstrijd voor vakbekwame glazenwassers georganiseerd, waarmee de titel Glazenwasserskampioen te verdienen valt. De Glazenwassersvakbeurs is dagelijks geopend van 9.30 tot 17.00 uur en de toegang bij vooraanmelding via de website www.glazenwassersvakbeurs.nl is gratis.

De GlazenwassersVakbeurs is een traditie in de branche geworden. Met het oog op de diverse ontwikkelingen op het gebied van veiligheid, materialen, opleiding en bedrijfsvoering is de vakbeurs bedoeld als een uitstekende gelegenheid om kennis te komen shoppen. Wat mag er bijvoorbeeld op het gebied van telescopische wassystemen en welke systemen zijn er op de markt? Tijdens het congresprogramma wordt hierover een lezing verzorgd. Bovendien kan de bezoeker op de beursvloer kennismaken met de wassystemen die op de markt zijn. Zowel de onderwerpen in het congresprogramma als de vertegenwoordiging van de standhouders is breed. Zo worden er, naast een informatieve lezing over de telescopische wassystemen, onder andere ook lezingen gehouden over de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E), het calculatiemodel, juridische aansprakelijkheid en ondernemerschap. Op de beursvloer zijn standpresentaties te vinden van aanbieders van diverse glazenwassersmaterialen, gevelreinigingsystemen, opleidingen, advies en keuringsdiensten, automatisering en belangenbehartiging.

De Glazenwasserskampioen
De glazenwasser is een vakman/vakvrouw. Behalve de behendigheid van het bewassen, moet hij/zij ook de vaardigheid hebben om met verschillende materialen, zoals een hoogwerker, gevellift, rolsteiger en telescopisch wassysteem volgens de geldende regels kunnen werken. Tijdens de GlazenwassersVakbeurs wordt er een wedstrijd voor vakbekwame glazenwassers georganiseerd. Op verschillende onderdelen in het glazenwassen wordt de strijd aangebonden om te bepalen wie zich uiteindelijk de Glazenwasserskampioen mag noemen. De wedstrijd wordt gecoördineerd door vakopleidingsinstituut SVS. Deelname staat open voor glazenwassers, die in het bezit zijn van het diploma van de Vakopleiding Glazenwassen en die aantoonbare ervaring in het vak hebben. Kandidaten kunnen zich aanmelden via de website www.glazenwassersvakbeurs.nl.

Voor meer informatie over de inhoud van het congresprogramma, aanmelden als bezoeker of als deelnemer kunt u surfen naar www.glazenwassersvakbeurs.nl.