Humanistisch Verbond

De dr. J.P. van Praag-prijs

Prof.dr.mr. Kees Schuyt wint de dr. J.P van Praag-prijs 2005. Met deze oevreprijs zet het Humanistisch Verbond iemand in het het zonnetje die zich - volgens juryvoorzitter Paul Schnabel - al sinds lang "inzet voor de kwaliteit van de Nederlandse samenleving", zich "nooit door modieuze, tijdgebonden ideeën heeft laten meeslepen", en zich steeds "laat leiden door redelijkheid, fatsoen en menselijkheid".

Op 11 mei zal juryvoorzitter Paul Schnabel de prijs - in de vorm van een speciaal ontworpen beeld - aan de winnaar uitreiken tijdens een feestelijke bijeenkomst in De Rode Hoed in Amsterdam. U bent van harte welkom de uitreiking bij te wonen.

De dr. J.P. van Praag-prijs

De dr. J.P. van Praag-prijs staat symbool voor het streven naar humanisering van de samenleving. De prijs is in 1969 ingesteld door een van de oprichters van het Humanistisch Verbond, dr. J.P. van Praag (1911-1981) en wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan personen van wie het werk geïnspireerd is door het humanisme, die het humanisme in hun werk uitdragen of die zich inzetten voor een menswaardige en rechtvaardige samenleving.

De prijs is vanaf 2005 een bronzen beeld, ontworpen door de kunstenaar Sigurdur Gudmundsson.

De Humanistische Omroep zal rond de uitreiking zowel een radio- als een televisieprogramma uitzenden.

Meer informatie:

De Winnaar, Kees Schuyt
Paul Schnabel over Kees Schuyt
De Van Praag-prijs in Vraag en Antwoord
De Van Praag-prijs op radio en televisie
Over Jaap van Praag
Kom naar de uitreiking op 11 mei
Het beeld en de kunstenaar

Informatie voor journalisten

Postbus 75490 - 1070 AL Amsterdam - Sarphatikade 13 - tel: 020 521 90 00 - info@humanistischverbond.nl - Giro 58 Zelf denken, samen leven