Ingezonden persbericht


Persbericht

Presentatie UMTS TV kanaal tegen lage kosten tijdens AV Manifestatie

Je eigen UMTS TV kanaal voor 75 euro per maand

Hilversum, 10 mei 2005 - In Hilversum wordt op 11 en 12 mei de jaarlijkse AV Manifestatie georganiseerd, dit jaar geheel in het kader van UMTS streaming en HDTV. Een van de opmerkelijke bekendmakingen komt van StreamZilla.nl. Dit streaming media bedrijf heeft nieuwe distributie servers in gebruik genomen waarmee tegen zeer lage kosten uitzendingen via internet en mobiele netwerken mogelijk zijn.

Prijsdoorbraak
Streaming servers voor mobiele toepassingen kostten voorheen 40.000 tot 100.000 euro per licentie. Reken daarbij forse hardware en implementatie-kosten en het streamen van content naar mobiele telefoons leek beperkt tot een exclusief groepje aanbieders. De in Nederland ontwikkelde Jet-Stream XL2 server is met een turn-key kostenplaatje van 12.499 euro een belangrijke prijsdoorbraak.

Van mobiele clips tot HD TV
Met XL2 servers is het niet alleen mogelijk om in het mobiele 3GPP formaat te streamen, ook wordt 100% ondersteuning geboden voor tientallen andere formaten zoals Windows Media 9 en H.264, schaalbaar van GPRS tot HD TV kwaliteit en zonder buffertijden. Met een enkele server is het nu mogelijk tegelijkertijd live radio, live televisie en On-Demand audio en video diensten aan Internet PC's, IP SetTopBoxes, mobiele telefoons en PDA's aan te bieden.

StreamZilla CDN
Het StreamZilla Content Distributie Netwerk (CDN) bestaat uit meerdere XL2 servers die bij providers en op Nederlandse Internet knooppunten zijn geplaatst. Abonnementen worden vanaf 75 euro per maand aangeboden. De pakketten zijn inclusief voldoende opslag en data-voorraden en zijn afgestemd op professionele gebruikers. Voor grootgebruikers zijn dedicated hosting servers en beheerdiensten beschikbaar.

Groot bereik
Dankzij de ondersteuning van alle professionele streaming formaten is de dekkingsgraad op mobiele netwerken en het Internet maximaal. Streams vanaf het StreamZilla CDN zijn wereldwijd via Internet te bekijken, en in Nederland op alle mobiele netwerken. Opmerkelijke uitzondering is Vodafone. Ondanks de media campagnes rond UMTS TV heeft men het netwerk nog niet beschikbaar gesteld voor streaming diensten van derden.

UMTS Webcaster
StreamZilla.nl introduceert ook de UMTS Webcaster. Deze mobiele uitzend-set bestaat uit een draagbare 3GPP encoder en een handige DV camera waarmee vanaf elke reguliere breedband internet lokatie ter wereld een gecombineerde live UMTS & Internet uitzending kan worden gestart. De verbinding kan ook draadloos via WiFi worden gerealiseerd en de ingebouwde accu biedt voldoende stroom voor 2 tot 3 uur continue uitzenden. UMTS Webcaster wordt turn-key geleverd voor maar 1.999 euro, inclusief camera, accessoires, software, configuratie, oplevering, documentatie, een draagtas en uiteraard een proef abonnement op het StreamZilla CDN.

High Definition via IP
De XL2 servers van StreamZilla.nl bieden ook volledige ondersteuning voor HDTV kwaliteit streams via Internet, gesloten ISP netwerken en Intranetten. Apple heeft onlangs QuickTime 7 met HD (H.264) en multiple audio sporen geĂŻntroduceerd. Microsoft biedt met Windows Media 9 ook een goede HD kwaliteit codec. De Blu-Ray en HD-DVD kampen kiezen beiden voor H.264 (mandatory) en Windows Media 9 als optionele codec. DVB-IP komt er aan, ook met H.264 support. HD kwaliteit consumer TV is dankzij deze codecs op 5 tot 8Mbps mogelijk, waar MPEG~2 19Mbps vereist. Met de opkomst van geavanceerde codecs, distributieservers en snelle breedband verbindingen van 10, 20, 30 en zelfs 100Mbps via WiMax, DSL, Cable, Fiber is HDTV dichterbij dan ooit!

Meer weten?
Voor informatie over Mobiel & HD TV streamen, abonnementen, voorbeelden en mogelijkheden, zie http://www.streamzilla.nl

--
Noot voor de pers: voor meer informatie kunt u contact opnemen met S. vd Ziel, info@streamzilla.nl, 06-23406348